Sport

DIREKTOR KK ZADRA ŽELJKO ŽILAVEC

Prvenstvo treba poništiti, ovakav naslov prvaka nikoga u Zadru ne bi veselio

Nitko ne zna koji bi bio ishod posljednjeg kola ABA lige te je po meni najbolje da se ova sezona ponovi

Direktor KK Zadra Željko Žilavec rekao je u razgovoru za Basketball.hr kako Zadar ne očekuje da se proglasi prvakom, već je najpoštenija opcija da se prvenstvo poništi. Što se tiče ABA lige, tu bi Zadar isto rješenje, što bi značilo ostanak u ligi, uz proširenje za dvije prvoplasirane momčadi u Drugoj ABA ligi.

- Svi smo u nekakvom vakuumu, ni na nebu ni na zemlji. Ne znamo kakve će biti odluke. Spominje se par opcija, ali svjetla na kraju tunela još uvijek nema. Mislim da u ovom trenutku ne bi bilo dobro razmišljati o nastavku natjecanja ili doigravanju jer je dosta klubova dogovorilo sporazumne raskide ugovora s igračima i to više nisu oni „rosteri" koji su bili u trenutku kada je liga bila pri kraju i kada se trebalo odigrati posljednje kolo. Za postojeću situaciju nitko nije kriv i samim time ne bi ni trebalo nekoga kažnjavati. Nitko ne zna koji bi bio ishod posljednjeg kola ABA lige te je po meni najbolje da se ova sezona ponovi. Želimo li biti krajnje korektni prema klubovima iz Druge ABA lige, koje također ne treba kažnjavati, možda je najbolje da se liga proširi za dva kluba koji su u trenutku zamrzavanja natjecanja bili na vodećim pozicijama i time zaslužili ulazak u elitni rang regionalne košarke. Naravno, svaka priča ima dvije strane i teško da će rješenjem, kakvo god ono bilo, svi biti zadovoljni.

Drugo goruće pitanje vezano je uz domaće prvenstvo. Zadar se u trenutku prekida natjecanja nalazio na čelu HT Premijer lige. Košarka je službeno zamrznuta do početka travnja, no po svemu sudeći nastavka neće biti.

- KK Zadar podržava ideju o prekidu prvenstva, te smatramo da je poništavanje sezone jedini korektan ishod. Podržavamo prekid iz svima znanih razloga - igrači ne treniraju već neko vrijeme; a nemogućnost treniranja će se prema najoptimističnijim prognozama produžiti najmanje do kraja travnja. Od trenutka kad se opet krene s treninzima, klubovima će trebati minimalno 15-20 dana za uigravanje i povratak u formu. S obzirom na kalendar reprezentacije, mišljenja smo da vremenski nije moguće sve ispratiti. Predlažemo poništavanje prvenstva iz jednostavnog razloga - odigrali smo manje od dvije trećine regularnog dijela i smatramo da su se tek sada trebala dogoditi prava sportska uzbuđenja. Sama činjenica da smo trenutno prvi na tablici ne daje nam za pravo uzeti titulu za stolom, a i tako osvojen naslov, u ovoj situaciji, sigurno ne bi veselio ni igrače niti naše navijače.

Neizostavno je i pitanje o zadovoljstvu radom trenera Danijela Jusupa.

- Moj općeniti dojam je da trener Jusup dobro radi svoj posao, ali krajnju ocjenu njegova rada će dati struka.

Cijeli intervju pročitajte na linku.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA