SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713996000 AND gallery_id = 9501File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713996000, '9501', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Prvo uprizorenje Vlaka u snijegu za nove generacije - Vijest - 057info - Zadar

Kultura

PREMIJERA U KAZALIŠTU LUTAKA

Prvo uprizorenje Vlaka u snijegu za nove generacije

Nakon sinoćnje premijere Vlaka u snijegu, ta će se najnovija produkcija Kazališta lutaka u nedjelju naći u redovnom programu.

Nakon sinoćnje premijere Vlaka u snijegu, ta će se najnovija produkcija Kazališta lutaka u nedjelju naći u redovnom programu.

Prvo kazališno uprizorenje poznate priče Mate Lovraka iz 1933. godine i kultnog filma na kojem su odrastale generacije, napravio je Dražen Ferenčina uz surežiju Vjere Vidov.
U standardima lutkarskog izričaja, ta je priča dobro ispričana na sceni na kojoj je možda najlošije rješenje bio sam nanos snijeg u kojem je zapeo vlak s djecom. Uz pomoć sjajnih lutaka koje je izradio Robert Košta kao i scenografije, glumci, koje je obukla Anita Goreta, vjerno su prenijeli doživljaj i duh jednog vremena. Starijima u publici jako blizak i nostalgičan, a hoće li djeca novih generacija znati prepoznati poruke zajedništva, solidarnosti, požrtvovnosti, odgovornosti ... vrijeme će vrednovati ovaj kazališni projekt. Jedno je sigurno: vidjet će  na sceni vožnju vlakom, odnosno željeznicu kojeg je malo tko imao priliku vidjeti uživo.

U predstavi sudjeluju Jure Aras u dvostrukoj ulozi, dok je glavna pripala Dominiku Karakašiću koji je i svojim podrijetlom bio uvjerljiv u ulozi Ljubana. Uz mladog glumca, također Slavonca Gabrijela Perića, u Vlaku u snijegu dominirale su glumice: Sanja Zalović, Irena Bausović Tomljanović, Gabrijela Meštrović Maštruko te Tamara Šoletić koja je s Vlakom u snijegu obilježila 30. godišnjicu glumačke karijere.

Premijera predstave Vlak u snijegu
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA