Zadar

RAVNATELJICA NIJE BRANILA IZVJEŠĆE O RADU NMZ

Pupić Bakrač tražio dolazak Renate Peroš, nije otišao niti nakon što je isključen

Na točki o radu Narodnog muzeja pojavio se predstavnik ustanove, ali to nije bila ravnateljica.

Marko Pupić Bakrač izbačen je danas sa sudjeovanja u radu Županijske skupštine zbog odbijanja da napusti govornicu u trenutku kada je trebalo "braniti" Izvješće o radu Narodnog muzeja Zadar. Pupić Bakrač je još za vrijeme Aktualnog sata pretpostavio da ravnateljica Renata Peroš još jednom neće doći pred vijećnike i ustanovu koja je osnivač NMZ, što se kasnije pokazalo točnim.

- Što je s informacijom o kojoj je pisao 057info da s gradonačečnikom Zadra Brankom Dukićem pregovarate o otuđenju osnivačkih prava nad Narodnim muzejem? Pojedini odjeli bi potpali pod grad, koji bi osnovao Muzej Grada, a drugi dio ostaje pod Županijom. Dva ravnatelja i dupliciranje troškova za posao koji kvalitetno može raditi jedna osoba, ako nije Renata Peroš. Sada kad ona ne može organizirati rad s Providurovom palačom i kada je rekla da neće seliti, moramo cijepati ustanovu, a Narodni muzej će i dalje služiti za njenu ležarinu, rekao je Pupić-Bakrač postavljajući upit županu Longinu.

- Dobili smo najavu iz Grada Zadra da vi razgovarali o tome. Još nismo bili na razgovorima, upravno vijeće NMZ i pročelnik Šimunić će obaviti te razgovore, kad bude poznat ishod obavijestit ćemo vas, odgovorio mu je Longin.

Na točki o radu Narodnog muzeja pojavio se predstavnik ustanove, ali to nije bila ravnateljica.

- Zanimaju me brojni sudski sporovi, muzej je zbog Davida Ricova kažnjen sa 70 tisuća kuna, prošle godine Peroš je kažnjena ponovno zbog krršnja zakona o zapošljavanju, Narodni muzej podnosi tužbe prema medijima, i to kao ustanova tuži zbog Renate Peroš a pisali su istinu, da je nesposobna. Isti odvjetnik zastupa oboje - plaća li ga Narodni muzej ili Peroš? Ona već pet godina odbija doći odgovarati na pitanja, ne odgovara nikome nego pošalje tu nekoga jer nije psihofizički sposobna doći, govorio je Pupić Bakrač, a kada je ušao u raspravu s predsjednikom Skupštine dobio je prvu, pa i drugu isključujuću opomenu.

Pupić Bakrač ipak nije udaljen, nego je ostatak rasprave pratio uz govornicu.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA