SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713391200 AND gallery_id = 9562File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713391200, '9562', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Pupić i Rubeša isključeni, Botić otimala mikrofon: Kutiji otvoren put za ravnatelja - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

DINAMIČNA SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

Pupić i Rubeša isključeni, Botić otimala mikrofon: Kutiji otvoren put za ravnatelja

Do rasprave o povećanju koeficijenta za obračun plaća službenika i namještenika Zadarske županije već su zbog višekratnih opomena isključeni vijećnici Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša, iako su se obuzdavati i trudili "preživjeti" do točke o Županijskim cestama.

Do rasprave o povećanju koeficijenta za obračun plaća službenika i namještenika Zadarske županije već su zbog višekratnih opomena sa današnje sjednice Županijske skupštine isključeni vijećnici Marko Pupić Bakrač i Ante Rubeša, iako su se obuzdavati i trudili "preživjeti" do točke o Županijskim cestama Zadar.

To ih nije spriječilo da zauzmu govornicu i uđu u raspravu s vijećnicima vladajuće koalicije. Na njihove navode kako jutros dostavljeni materijal nije pročitao nitko niti od "dizača ruku" burno je reagirala Melanija Ražov Radas (HDZ), obrušavajući se na Rubešu.

- Sunašce moje, ti nikada nećeš doći na moju razinu, odgovorila je Rubeši, tvrdeći da je ona uspjela pročitati materijal.

- Jako si pametna i savjesna. Nisam dužan na sjednici čitati ništa. Dužni ste materijale dostaviti prije sjednice, ako ništa drugo onda odrediti stanku od 10 ili 15 minuta, rekao je Pupić, nakon čega ga je predsjednik Skupštine Željko Lončar izbacio i odredio uvođenje "letećeg mikrofona". Reagirao je i Rudolf Dvorski (MODES).

- Izrazito je neprimjereno da vijećnica raspravlja s nekim tko nije na sjednici. Nismo imali vremena čitati nove materijale jer smo sudjelovali u raspravi. Što se vi niste digli i sudjelovali u nijednoj točki, vaš je problem. Mi smo sudjelovali, vi ste bili dizač ruku, rekao je Dvorski.

Prava je bura nastala na točki o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Županijske uprave za ceste Zadarske županije. Oporba tvrdi kako je riječ o promjenama koje potvrđuju njihova upozoravanja unazad dvije godine, kako će na čelo ove ustanove doći Branko Kutija, iako nije školovan za taj posao.

- Prije dvije godine, kad smo načeli temu, uvjeravali ste nas da to nije istina, da se neće mijenjati statut kako bi se pogodovalo jednoj osobi. Ono što ste tada napravili (obraća se Željku Lončaru, pr.a.), dali ostavku jer niste to proveli u djelo, bilo je časno, a budite i danas moralni. Ovo nije poželjno pokazati, da sve što želi HDZ može napraviti, ako netko i nema struku. Ova država je na pragu općeg bunta, a vi ćete biti odgovorni, rekao je Dvorski.

U jednom trenutku Marjana Botić, stranačka kolegica isključenih vijećnika, zatražila je stanku, a potom i za vrijeme opravdavanja stanke pokušala oteti "leteći mikrofon". Desetak sekundi svjedočili smo smješnom pokušaju otimanja mikrofona županijskom službeniku. Kasnije se opravdala riječima da ne voli imati stvari ispred glave koje joj nisu pod kontrolom.

- Nakon toliko eskapada stavljate čovjeka koji nema edukaciju za to i ničim to ne obrazlažete osim pritiskom na institucije. Pokušat ću se učlaniti u HDZ da vidim koliko će trebati da me izbacite kad počnem propitivati odluke o prodaji očevine, imenovanju nesposobnih upravitelja od turističkih zajednica do županijskih cesta, kao da vam je to ćaćino. Radite nasilje nad državom i tjerate mlade ljude, umjesto da mladog čovjeka prometne struke postavljate na čelno mjesto, uzimate čovjeka koji je završio faks tko zna kad i kako i nije osposobljen za te poslove. Ta su rješenja potpuno suluda, rekla je Botić.

- Ne radi se o imenovanju nego o izmjeni akta, ispravio ju je Lončar.

- U pravu ste, ovdje se radi o predradnjama da bi se moglo imenovati Kutiju. Ponovit će se natječaj, kao prvi na kojem se nije izabralo nikoga, sve će biti po zakonu, rekao je Dvorski.

Odluka je prošla, kao i proračun, većinom od 25 glasova. Za sve odluke glasovalo je i troje članova novoformiranog kluba vijećnika stranke Milana Bandića - Ksenija Gregov, Drago Čulina i Mladen Meštrović

Sjednica Županijske skupštine 5. 12. 2019.
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA