Zadar

VIDEO SNIMLJEN IZ ZRAKA

Radeta otkrio kakvo je doista katastrofalno stanje stare Tehničke škole na Poluotoku

Nakon objave našeg članka o stanju stare Tehničke škole, predsjednik GO SDP-a Daniel Radeta javnosti je putem videozapisa otkrio kako nije problem samo fasada te derutne zgrade, već i urušeno krovište i kat.

Nakon objave našeg članka o stanju zgrade stare Tehničke škole, predsjednik GO SDP-a Daniel Radeta javnosti je putem videozapisa otkrio kako nije problem samo fasada, već i urušeno krovište i kat.

- Već neko vrijeme otpadaju i krupnije stvari i ta "zgrada" u ovom trenutku predstavlja ozbiljnu ugrozu po život naših sugrađana.

O problemu stare Tehničke škole javno upozoravam već godinama, a 2017. godine napravio sam jedan sarkastičan video pokušavajući ukazati na izuzetno loše stanje te građevine. Na prošlom Gradskom vijeću, upozorio sam gradonačelnika Dukića i pročelnika Dujelu koji do današnjeg dana uopće nisu reagirali.

Da je stanje puno gore i ozbiljnije nego što je bilo 2017. pokazuje i ovaj video koji je snimljen upravo danas. Krovište zgrade i čitav jedan kat su se kompletno urušili. Pitanje je samo dana kada će se i ostatak zgrade srušiti, i kada će zbog onih koji su se oglušili, netko stradati.

Zbog svih nedavnih događaja, potresa i apokaliptičnih scena viđenih proteklih nekoliko dana, pitanje sigurnosti naših sugrađana aktualnije je nego ikad.

Tehnička škola nije jedina građevina koja predstavlja ugrozu ovakvog tipa i na razini Gradske uprave potrebno je donijeti konkretne odluke i izvršiti hitan nadzor i sanaciju svih opasnih zgrada, krovišta i dimnjaka na širem području grada, napisao je SDP-ov gradski vijećnik uz prvi u nizu videozapisa stanja građevina kojih je snimio dronom.


View on YouTube

Kad smo u subotu prolazili uz tehničku školu, slučajno u društvu poznatog HDZ-ovog dužnosnika, i zgrozili se na nakupinu podno izglođane fasade, nismo ni slutili kakva je katastrofa na vrhu stare tehničke škole.

Zaklada trgovačke obitelji Bakmaz, dana svojedobno Zadru za obrazovanje, danas je najveća zadarska sramota.

Županija, kao osnivač srednjih škola, tu zgradu početkom prošlog desetljeća ustupila je Sveučilištu u Zadru. Prošle godine im je Županijska skupština na neodređeno vrijeme i bez naknade taj status potvrdila za dobivanje građevinske dozvole.

Sveučilišna uprava, koja je napokon dobila EU novce preko Grada Zadra za rekonstrukciju i novu namjenu stare građevine, ne ponaša se kao gospodar - kao da to nije njihov posao.

I još imaju obraza s gradskim vlastima, zajedno s premijerom Andrejom Plenkovićem, proći uz zgradu koja bi se u slučaju potresa urušila do temelja.

Opća opasnost usred Zadar je proglašena.

PRIKAŽI KOMENTARE (18)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA