Biznis

ČETIRI GODINE OD OTVARANJA STEČAJA

Radnicima Plotera isplaćen dio zaostalih plaća i otpremnina

Tražbine vjerovnika prvog višeg isplatnog reda koje su utvrđene i priznate u konkretnom stečajnom postupku iznose 1,9 milijuna kuna

Radnicima Plotera uskoro će biti isplaćen dio tražbina za plaće i otpremnine koje nisu dobili pri odlasku tvrtke u stečaj 2016. godine. Stečajni upravitelj Branko Morić izvijestio je kako je u sudskom procesu na Trgovačkom sudu u Zadru naplaćeno potraživanje iz kojeg će se radnicima, koji se nalaze u prvom isplatnom redu, isplatiti 717 tisuća kuna, od čega iznos 202 tisuće kuna za bruto plaće, a iznos od 515 tisuća kuna za otpremnine. Ostatak od 132 tisuće kuna isplatit će se Agenciji za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja.

Stečajni upravitelj podneskom od 17. studenog zatražio je suglasnost suda za odobrenjem prve naknadne diobe stečajnim vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda čije su tražbine utvrđene i priznate sudskim rješenjem. U konkretnom slučaju da je došlo do priljeva novčanih sredstava u stečajnu masu.

Tražbine vjerovnika prvog višeg isplatnog reda koje su utvrđene i priznate u konkretnom stečajnom postupku iznose 1,9 milijuna kuna, pa će im u ovoj diobi biti isplaćeno 45% ukupno priznatih tražbina. Sukladno odredbi Stečajnog zakona iz sredstava stečajne mase najprije će se namiriti i rezervirati troškovi stečajnog postupka i obveze stečajne mase u nastavku postupka.

Ukupno će biti namireno 40 bivših zaposlenika, a među njima i nekadašnji vlasnik Slavko Šimović.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA