Zabava

GLAZBENA POSLASTICA

Ratko Zjača Quartet - za samo 40 kuna u HNK

U ponedjeljak, 22.10. u HNK Zadar nastupa RATKO ZJAČA QUARTET.

U ponedjeljak, 22. listopada, u HNK Zadar nastupa RATKO ZJAČA QUARTET.

Svjetski poznat jazz gitarist Ratko Zjača studirao je u Rotterdamu i New Yorku, a nakon toga obogaćivao je svoje iskustvo u raznim bendovima kao frontmen ili član. Surađivao je s mnogim umjetnicima, poput Randyja Breckera, Reggieja Workmana, Simone Zanchini i drugih. 2010. godine nominiran je za najboljeg gitaristu i glazbenika u Južnoj Americi. U Zadru će predstaviti svoj novi album Life on Earth.

Ostali članovi njegovog kvarteta su:

Stefano Bedetti - samouki je glazbenik koji je saksofon počeo svirati u četrnaestoj godini života. Inspiraciju je pronašao u Charlieju Parkeru, Michaelu Breckeru i mnogim drugim majstorima uz koje je otkrivao nove dimenzije i pristupe glazbi.

Renato Chicco- pijanist je i orguljaš koji se školovao na Glazbenom sveučilištu u Grazu i Berklee College of Music u Bostonu. Za vrijeme boravka u New Yorku, bio je članom Lionel Hampton orkestra, te pijanist i dirigent u John Hendricks & Company.

Marco Frattini- pohađao je predavanja stručnjaka u Europi i na Berklee College of Music i New England Conservatory sveučilištima u Bostonu. Njegova aktivnost u nastupima i sessionima dovela je do suradnje s mnogim umjetnicima različitih stilova i žanrova, poput Darryla Halla, Toma Kirkpatricka i drugih.

Entuzijazam, strast, intenzitet i toplina ovih umjetnika mogu se iskusiti u svakom trenutku njihovih nastupa, koji su generator inspirativnih i ugodnih originalnih kompozicija i jazz standarda. Ovo je druga po redu suradnja Ratka Zjače i Stefana Bedettija. Njihov prvi zajednički album Don t Try This at Home osvojio je nagradu Orpheus 2016. godine za najbolju talijansku produkciju u području jazz glazbe. Posvećen je Michaelu Breckeru, bratu slavnog Randyja Breckera. Novi album Life on Earth koji je izašao u siječnju 2018. bit će predstavljan zadarskoj publici.

Ne propustite jedinstvenu večer uz vrhunske glazbenike.

 

 

 

Ulaznice možete nabaviti na blagajni kazališta po cijeni od 40 kuna.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA