Zadar

KNEZ POTPISAO AKCIJSKI PLAN ZA GUBITAK OD 24 MILIJUNA

Ravnatelj Marcelić ispituje tržište za zakup 80 tisuća kvadrata u vlasništvu Ortopedske bolnice

Specijalna ortopedska bolnica u Biogradu posljednjih je godina gubitaš zbog toga što im je, kao i ostalim bolnicama, mjesečni limit HZZO-a ograničen, pa su u minusu od 23.7 milijuna kuna.

Specijalna ortopedska bolnica u Biogradu posljednjih je godina gubitaš zbog toga što im je, kao i ostalim bolnicama, mjesečni limit HZZO-a ograničen, pa su u minusu od 23.7 milijuna kuna.

Uz preneseni gubitak od 17.8 milijuna kuna, prošle je godine višak rashoda nad prihodima iznosio skoro šest milijuna kuna. Biogradska bolnica zapošljava 230 osoba te je važna za Dalmaciju budći da 40 posto pacijenata dolazi iz drugih županija, najviše Šibenske te Splitsko-dalmatinske.

Upravno vijeće na čelu s gradonačelnikom Ivanom Knezom uz izvještaj o poslovanju kojeg je podnio ravnatelj, po struci ekonomist Andrija Marcelić, donio je i Akcijski plan. Prema njemu, već ove godine trebao bi se pokriti dio manjka od skoro devet milijuna kuna. Kako? To se ne navodi.

A onda je osvanuo neuobičajen javni poziv kojim je ravnatelj Marcelić oglasio ispitivanje tržišta za zakup nekretnina u vlasništvu Specijalne bolnice za ortopediju. Radi se o sedam čestica ukupne površine 82 482 metara četvornih. Najveće imaju 17 524 kvadrata te parcela od 57 812 metara četvornih koji se nalazi uz bolnicu. Ravnatelja Marcelića jučer nismo mogli dobiti kako bi nam pojasnio što znači javni poziv za zakup zemljišta - kome u koje svrhe. Odgovor smo dobili preko Županije na pisani upit:

"Spomenuti zakup je objavljen isključivo u svrhu istraživanja tržišta za možebitni zakup čestica ili dijela čestica u našem vlasništvu, koje su u naravi borova šuma i makija i nisu stavljene ni u kakvu funkciju. O eventualnom zakupu će u skladu s prostornim planom grada Biograda, Zadarske županije i Statutom ustanove odlučivati osnivač, tj. njegovo predstavničko tijelo. Svrha javnog poziva je stavljanje u funkciju imovine ustanove radi ostvarivanja dodatnih prihoda", navodi se u očitovanju ravnatelja biogradske bolnice.

S obzirom da je poziv objavljen 24. rujna, bez roka, nismo doznali i je li se tko javio. Iako je biogradsko vijeće nedavno donijelo Strategiju razvoja medicinskog turizma, plan da se uz bolnicu napravi dom za starije osobe s europskog tržišta, sveo se na najave posljednjih pet godina. Čak je napravljeno i idejno rješenje za koje je bio objavljen arhitektonski natječaj.

Ali od investitora iz Kanade, Norveške...još ni traga.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA