Zadar

U BORBI PROTIV KORONE RADE I SEROLOŠKE TESTOVE

Ravnatelj Škrgatić zahvalio i novčano će nagraditi djelatnike Zavoda za javno zdravstvo

Zavod za javno zdravstvo, u kojem je petorica liječnika epidemiologa, dao je veliki doprinos u sprječavanju zaraze korona virusom te je bio kvalitetan i brz servis zadarskoj bolnici, ustvrdio je ravnatelj dr. Zoran Škrgatić koji je ujedno predsjednik Upravnog vijeća zadarske bolnice.

Zavod za javno zdravstvo, u kojem je petorica liječnika epidemiologa, dao je veliki doprinos u sprječavanju zaraze koronavirusom te je bio kvalitetan i brz servis zadarskoj bolnici, ustvrdio je ravnatelj dr. Zoran Škrgatić koji je ujedno predsjednik Upravnog vijeća zadarske bolnice.

Iako je u javnosti bio istaknut šef epidemiološke službe, dr. Alan Medić, on je na raspolaganju imao 16 liječnika. Mikrobiološka služba radila je testiranja i od ovog tjedna su počeli sa serološkim ispitivanjima.

- Zahvaljujući prijateljima koji su nam otvorili vrata u najvećoj krizi uspjeli smo u Njemačkoj nabaviti prvu količinu od ukupno 4 tisuće testova od kojih je polovica iskorišteno. Bolnici smo svaka dva i pol sata dostavljali obrađene testove, radili i do ponoći kada je kriza kod nas bila na vrhuncu. U međuvremenu smo naručili dva vrhunska aparata s kojim ćemo uz te reagense raditi i dalje testiranja, sada dominantno serološka ispitivanja (ispituju se protutijela koja potvrđuju jesu li te osobe bile u kontaktu s koronavirusom, op.a). Naša mikrobiološka služba na čelu s Ivankom Matas odradila je veliki posao. Kao ogledni primjer, ovih dana smo imali posjete kolega iz nekoliko zavoda, čak i iz Slavonije. Mi smo šutjeli i radili, ističe ravnatelj Škrgatić u toj izvanrednoj organizaciji posla u kojoj su u zaštiti od korone bile preusmjere sve službe, od timova školske medicine do ekologije mora.

Ravnatelj te ustanove, koja broji ukupno 133 zaposlenika, zahvalio je svim djelatnicima te će oni koji su bili angažirani u COVID organizaciji Zavoda biti i novčano nagrađeni. Jeste li dobili pritužbu od kojeg našeg djelatnika da je možda zakinut u tretmanu, pitao je dr. Škrgatić, aludirajući vjerojatno na slučaj zadarske bolnice.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA