Zadar

RADI SE STUDIJA ISPLATIVOSTI ULAGANJA

Razgovori u Ministarstvu: most Pašman-kopno ipak će se graditi?

Studija će pokazati koja je najbolja opcija povezivanja otoka i kopna te će to biti temelj za pokretanje ostale projektne dokumentacije

Načelnik Općine Pašman Krešimir Ćosić jučer je u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture s državnim tajnikom Josipom Bilaverom razgovarao o nastavku projekta most - Pašman, pri čemu je, kako su naveli na općinskom portalu, napravljen novi korak.

- Glavna tema sastanka bio je most Pašman - kopno, ali razgovarali smo i o gradnji državne ceste D110 od Barotula do Tkona te o mogućnostima financiranja luke Dobropoljana. Da bismo uopće ušli u proceduru projektiranja, potrebna nam je studija isplativosti ulaganja, koju izrađuje međunarodna tvrtka Ernst & Young i koja bi trebala biti dovršena do kraja travnja 2021. godine. Studija će pokazati koja je najbolja opcija povezivanja otoka i kopna te će to biti temelj za pokretanje ostale projektne dokumentacije. Osim toga, doznat ćemo i kakve su sve mogućnosti financiranja povezivanja otoka s kopnom iz EU fondova, pojašnjava načelnik Ćosić.

Što se tiče ceste D110 od Barotula do Tkona, ističe da je započet otkup parcela od privatnih vlasnika, do kraja ove godine raspisat će se javna nabava, a radovi će početi 2021. Gradit će se dva kružna toka, jedan za odvojak na budući most i drugi u mjestu Kraj gdje će biti odvojak za Južni Pašman. Za mjesto Pašman radi se novi širi ulaz.

Načelnik Ćosić napominje i da je u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine održan sastanak na temu UPU-u za luku Dobropoljana te o UPU-u proširenja mjesnog groblja Ždrelac, dok je u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja održan satanak na temu studije utjecaja na okoliš UPU Dobropoljana.

PRIKAŽI KOMENTARE (14)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA