Kultura

SAMO ODABRANI ZNAJU ZA IZLOŽBU DALIJEVIH DJELA

Renata Peroš u tajnosti pripremila izložbu Salvadora Dalija

Dosadašnja ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš odlukom Upravnog vijeća predložena je za treći mandat o kojem će odlučivati skupština Zadarske županije.

ZADAR- Dosadašnja ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš odlukom Upravnog vijeća predložena je za treći mandat o kojem će odlučivati skupština Zadarske županije.

Magistrica znanosti Renata Peroš ima sve uvjete, pa čak i braniteljski staž na koji se pozvala te je bila jedina kandidatkinja na ponovljenom natječaju. Vršiteljica dužnosti ravnateljice Renata Peroš u najvećoj tajnosti za javnost priprema veliko iznenađenje ljeta - izložbu različitih radova španjolskog umjetnika Saldavora Dalija koji je pojam nadrealizma u slikarstvu. Ona bi se trebala otvoriti 1. lipnja, a danas će navodno početi postavljanje u Kneževoj palači u kojoj se također ne može dobiti nikakva informacija o toj grandioznoj izložbi. Na službenim kao i na FB stranicama Narodnog muzeja i Kneževe palače ni slova o izložbi Dalija koju je s drugim radovima i naslovom krajem travnja otvorena i u Đurđevcu.

U Upravnom vijeću su upoznati s tom izložbom, ali ne i njezinom financijskom težinom. Naime, izložba se radi sa Sitrom koja, kako je objavljeno u izabranom zadarskom mediju za najavu tog ljetnog događaja, zastupa kolekcionare s Dalijevim djelima.

Dvije velike izložbe u Kneževoj palači: grafika Marca Chagalla i lanjskog predstavljanja izložaka iz muzeja Andy Warhola, za Narodni muzej radila je rovinjska agencija Rebel Kolektiva. Za izložbe se znalo na vrijeme, događaji bili su odrađeni profesionalno i marketinški korisno tako da je izložba Warhola bila jedini kulturni događaja iz Zadra koji se našao u nacionalnoj godišnjoj retrosprektivi. Suradnja je prekinuta iako ugovor kako doznajemo još uvijeke je važeći. Ali menadžerice iz tvrtke Rebel ne rade treću zvučnu izložbu u Zadru.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (12)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA