Kultura

POEZIJA I GLAZBA

"Riječi iznad svega" progovorile i na KvART-u 19

Pjesnici iz Zadra, Šibenika i Knina, okupljeni u ovoj vrlo aktivnoj udruzi prezentirali su svoje stihove, u prostoru dvorišta Gradske knjižnice.

Kao i svake godine, već treći put za redom, književna udruga "Riječi iznad svega" našla je svoje mjesto u službenom programu urbanog festivala KvART 19. Pjesnici iz Zadra, Šibenika i Knina, okupljeni u ovoj vrlo aktivnoj udruzi prezentirali su svoje stihove, u prostoru dvorišta Gradske knjižnice.

Pod voditeljskom palicom predsjedice Emilije Mijatović, nastupili su sljedeći pjesnici: Nevenka Šarić, Mirjana Majić, Melika Popović, Veronika Tomić, Danijela Ražov, Ivica Ušljebrka, Slobodan Repak, Zlatomir Vujko, Vesna Štulić, Ankica Vučetić Ćepulo, Zorica Buljanović, Marija Ivoš, Ljubica Gušavac, Neno i Vinko Bačelić i Martina Santo Ivosić.

Kao poseban kuriozitet treba spomenuti nastup Nene Bačelića i njegovog sedmogodišnjeg sina Vinka iz Šibenika koji su vrlo šarmantno u duetu izveli nekoliko pjesama koje su publiku posebno oduševile te se nadamo da će i ubuduće nastupati u Zadru.

S druge strane, glazbeni gost Mario Padelin koji je nastupio uz pratnju gitarista Gorana Markova Kneževića iz zagrebačke grupe "Veli Jože", predstavljao je morbidniji dio ove priredbe, s obzirom na mračne stihove i pomalo jezovit scenski nastup koji ovoga sve aktivnijeg umjetnika očigledno jako zabavlja.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA