Sport

HRVAČKI KLUB ZADAR

Roko Strika viceprvak Hrvatske u uzrastu kadeta

U organizaciji hrvačkog kluba Hrvatski dragovoljac i Hrvatskog hrvačkog saveza održano je Prvenstvo Hrvatske grčko-rimskim načinom u uzrastu kadeta

U organizaciji hrvačkog kluba Hrvatski dragovoljac i Hrvatskog hrvačkog saveza održano je Prvenstvo Hrvatske grčko-rimskim načinom u uzrastu kadeta (dječaka rođenih 2003/04 i 05. godine). 

Sportska dvorana OŠ Brezovica tako je okupila preko 70 mladih hrvača iz 17 hrvačkih klubova iz cijele Hrvatske. Hrvački klub Zadar predstavljali su Roko Strika i Šime Urić pod vodstvom trenera Vladimira Menčika. Roko i Šime su učenici osmog razreda, rođeni su 2005. godine i ove su godine po prvi put nastupali kao ulazno godište u uzrastu kadeta. 

Šime je učenik OŠ Bartul Kašić i vrlo dobar je učenik koji treninge hrvanja redovito pohađa već četiri godine. Na ovom natjecanju Šime je nastupao u kategoriji do 71 kg i u vrlo teškoj konkurenciji izgubio u prvoj borbi što mu, nažalost, nije otvorilo mogućnost za daljnji tijek natjecanja. Svojim radom mogao bi postići dobre rezultate u budućnosti.

Roko je odličan učenik OŠ Smiljevac, vrlo odgovoran i predan treninzima hrvanja koje pohađa već osam godina, a na ovom je natjecanju nastupio u kategoriji do 80 kilograma. Zbog iznimnih rezultata u uzrastu starijih dječaka Roko je krajem prošle godine po prvi put pozvan u kadetsku selekciju Republike Hrvatske što mu je dalo motivaciju za još većim angažmanom u smislu treninga što je ove subote rezultiralo odličnim drugim mjestom na Prvenstvu Hrvatske. 

Roko je pobijedio četiri protivnika iz sljedećih klubova: HK Buje, HK Lika, HK Podravka i u polufinalu pobijedio je predstavnika iz HK Petrinje. U finalnoj borbi Roko se susreo sa hrvačem iz domaćeg kluba HK Hrvatski dragovoljac protiv kojeg je u dva navrata vodio sa rezultatima 4:2 i 6:5, ali je u završnom dijelu borbe ipak malo iskusniji i stariji predstavnik domaćina pobijedio sa tehničkim tušem i rezultatom 10:6. 

- Naravno, želja je pobijediti, ali osvajanje drugog mjesta na ovom natjecanju i na ovaj način za nas je pobjeda i potvrda odličnog rada našeg Roka kao i trenera HK Zadar. Ovaj rezultat potvrda je i poziva u hrvačku reprezentaciju, a s njim Roko ostvaruje pravo i na kategorizaciju Hrvatskog olimpijskog saveza što je uvijek odličan pokazatelj dosljednog rada, istaknuo je trener Vladimir Menčik. 

Hrvački klub Zadar uskoro očekuje Međunarodni hrvački turnir u Koprivnici, a zatim organiziraju Regionalno Prvenstvo Hrvatske koje će biti održano 15. Ožujka u sportskoj dvorani Mocire.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA