Zadar

OČITOVANJE IZ GRADA, ŠUTNJA IZ MINISTARSTVA MORA

Ruglo na Kolovarama dok se na završi upravni postupak

Kakav je status najvećeg rugla na istočnoj obali Jadranskog mora, točnije na Kolovaramara, pitanje je koje smo uputili Gradu Zadru koji je svojedobno dobio koncesiju za taj dio pomorskog dobra i Ministarstvu mora.

Kakav je status najvećeg rugla na istočnoj obali Jadranskog mora, točnije na Kolovarama, pitanje je koje smo uputili Gradu Zadru, koji je svojedobno dobio koncesiju za taj dio pomorskog dobra, kao i Ministarstvu mora.

"Zara beach" je simbol upravljanja i gospodarenja pomorskim dobrom u Zadru, a iz Grada su se pohvalili kako im je Ministarstvo mora dalo taj plažni objekt na upravljanje.

Iz Ministarstva mora ne odgovaraju na novinarska pitanja iz njihove nadležnosti.
Zato su iz gradske uprave podsjetili kako je "krajem srpnja 2020. godine Ministarstva mora, prometa i infrastrukture poslalo službenu osobu iz Uprave sigurnosti plovidbe Ministarstva, koja je po obavljenom inspekcijskom nadzoru, stavila službeni pečat na navedeni objekt".

Bili su tada prisutni predstavnici Grada Zadra, Lučke kapetanije Zadar i PU zadarske, ograđuju se nadležni iz gradske uprave i poučavaju kako "za vrijeme trajanja mjere pečačenja, objektu nije dozvoljen pristup". Iz Grada otkrivaju kako traje upravni postupak, a ne kažu tko protiv koga.

"Po pravomoćnom okončanju upravnog postupka, utvrdit će se konačni interes Republike Hrvatske u odnosu na predmetnu nekretninu, budući da ista predstavlja pomorsko dobro u općoj uporabi i stoga vlasništvo Republike Hrvatske, poručili su iz Grada Zadra koji je do sada bio zakonski gospodar pomorskog dobra u općoj upotrebi.

Niti iz Hotela Zadar ne znaju o kakvom se upravnom postupku radi. Znaju samo da se pred Lučkom kapetanijom protiv njih vodi prekršajni postupak. Valjda se zato iz Ministarstva mora ne oglašavanju, a nas je samo zanimalo do kada će ruševina ukrašavati plažu Kolovare.

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA