Kultura

TREĆI KONCERT

Rušenje orguljskih stereotipa s troje izvanrednih muzičara

Danas, 18. kolovoza u Atriju palače Cedulin s početkom u 21 sat održat će se treči koncert na otvorenom u sklopu Zadar Organ Festivala pon nazivom "Misija izvršena: Rušenje orguljskih stereotipa".

Danas, 18. kolovoza u Atriju palače Cedulin s početkom u 21 sat održat će se treći koncert na otvorenom u sklopu Zadar Organ Festivala pod nazivom "Misija izvršena: Rušenje orguljskih stereotipa".

Nakon sjajnog koncerta izvanrednih muzičara Alekseja Vilegžanina i jazz trija Flipside Tale koji se održao u Kazalištu lutaka Zadar, još jedno jedinstveno iskustvo na orguljama slovenske orguljarske radionice Škrabl (Accent Organs) omogućit će treći koncert koji će se održati na otvorenom, u atriju palače Cedulin. 

Ondje će se reprezentativnim djelima solističke orguljaške literature te rijetko izvođenim preradama orkestralnih djela za orgulje četveroručno predstaviti voditelji glazbenog dijela kreativnih radionica za djecu i mlade - slovenska orguljašica Tjaša Drovenik, zadarska orguljašica i organizatorica festivala Tea Kulaš te ruski orguljaš Aleksej Vilegžanin.

Na programu su: P. I. Čajkovski, N. Hakim, K. Kaiser, L. Boccherini, A.-Z. Dezső, L. Kunkel.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA