Kultura

POBJEDNIKU DJEČJE KREATIVNOST NAGRADA OD 500 EURA

Rusi organiziraju Međunarodni festival Djeca za bolji svijet

U Zadru će se idućeg tjedna održati novi festival koji će pod motom Djeca za bolji svijet biti 1. Međunarodno natjecanje - Festival dječjeg stvaralaštva koje će se odvijati od 17. do 20. srpnja 2019. godine.

U Zadru će se idućeg tjedna održati novi festival koji će pod motom Djeca za bolji svijet biti 1. Međunarodno natjecanje - Festival dječjeg stvaralaštva koje će se odvijati od 17. do 20. srpnja 2019. godine.

Iz njihove PR objave se doznaje:

»Organizacijski odbor Festivala čine: međunarodna škola «Integracija 21. st.» (Moskva), Međunarodna dobrotvorna zaklada Vladimira Spivakova, grad Zadar, Veleposlanstvo Ruske Federacije u RH uz osobni angažman Veleposlanika Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj A.S.Azimova.

 Djeca su bogatstvo svake zemlje, a nadarena su djeca - njezin intelektualni i stvaralački potencijal. Festival «Djeca - za bolji svijet!» okupit će djecu i njihove roditelje iz različitih kutaka našeg planeta, poslužiti uzajamnom prožimanju različitih nacionalnih kultura, pridonijeti razvoju i učvršćivanju međunarodnih veza na području kulture i podržati mlade talente iz različitih zemalja Europe i Azije (Rusije, Njemačke, Norveške, Izraela, Velike Britanije i Hrvatske).
Djeca će moći pokazati svoje najneobičnije sposobnosti jer su objavljene čak šest nominacija:«KOREOGRAFIJA» - klasičan i narodni ples, sportska i suvremena koreografija, od street dancea do plesa moderna i neoklasičnog plesa;«KAZALIŠTE» - dramska i glazbena predstava, mjuzikl i mono-predstava, teatar mode i modna revija;«UMJETNIČKA RIJEČ» - recitiranje proze, poezije, pripovijedanje;«PJEVANJE» - akademski i folklorni vokal (solisti, ansambli i zborovi), estradni- i jazz vokal, rock i rap;«SVIRANJE» - solo na klaviru, duet, ansambl na klaviru (4 ruke), narodna i orkestarska glazbala (solisti i ansambli), gitara, udaraljke, orkestri;«SLIKARSTVO I PRIMIJENJENA UMJETNOST» - crtež, proizvodi narodnih obrta, gobleni, batik (oslikavanje tekstila), oslikavanje namještaja.. Ovaj Festival je izvrsna prilika za djecu od 6 do 18 godina iz različitih zemalja da komuniciraju u kreativnoj atmosferi natjecanja i praznika. Onaj tko razumije i vrednuje svoju kulturu i povijesni razvoj i koji je otvoren za razumijevanje prespektiva, vrijednosti i tradicija drugih ljudi i društava, samo on može graditi sigurnu i mirnu budućnost. Međunarodna škola «Integracija 21. st.» teži učvršćivanju prijateljstva i poslovnih veza u području obrazovanja i kulture. . U suradnji sa svjetski poznatom Dobrotvornom zakladom Vladimira Spivakova Međunarodna škola «Integracija 21. st.» ostvarila je čitav niz zapaženih dječjih projekata . Festivalski je program natjecanja «Djeca - za bolji svijet!» vrlo zanimljiv i šarolik.
Svečano otvaranje natjecanja-Festivala bit će 17. srpnja 2019. godine u 21.00 sati  - u Atriju palače Cedulin.
Festival će otvoriti župan Zadarske županije Božidar Longin, gradonačelnik Zadra, Branko Dukić i Veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj A.S.Azimov.i
Nastupe i radove sudionika ocjenjivat će eminentni kulturnjaci, akademici, profesori i docenti visokih glazbenih učilišta Rusije i Europe .U žiri su pozvani akademik Luko Paljetak - autor mnoštva knjiga za djecu i ravnateljica Glazbene škole Branka Višić Karavida - počasna članica Udruženja hrvatskih glazbenika i koreografa koji biraju i obučavaju talentirane mlade.

Tijekom ceremonije zatvaranja svi sudionici i pobjednici dobit će diplome i nagrade!U svakoj nominaciji i u svakoj dobnoj skupini birat će se Laureati 1., 2. i 3. stupnja, također će se dodjeljivati Diplome 1., 2. i 3. stupnja. Apsolutni festivalski pobjednik dobit će Grand-Prix nagradu i premiju u visini 500 eura. Međunarodna dobrotvorna zaklada Vladimira Spivakova dodijelit će sudionicima Natjecanja specijalne nagrade.

Pozivamo Zadrane i goste da dođu 17. srpnja 2019. godine u 21.00 sat na mletački zadarski trg - Atrij palaće Cedulin - gdje će se svečano otvoriti natjecanje-Festival! Pozivamo sve Zadrane i goste ovoga grada da pogledaju 18. i 19. srpnja nastupe sudionika Festivala u suvremenom dječjem Kazalištu lutaka i predivnoj koncertnoj dvorani Kneževe palače, navodi u ime Organizacijskog odbora Festivala, ruska umjetnica s privremenom zadarskom adresom Svetlana Kulichenko.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA