Sport

PRVI ROĐENDAN KLUBA

S brojem članova rastu i ambicije NK Zadarnova

Nogometni klub Zadarnova slavi prvi rođendan!

Nogometni klub Zadarnova slavi prvi rođendan! Na današnji dan, 1. kolovoza 2019., s radom je počela nova škola nogometa u Zadru, koja je već u prvoj godini postojanja ostvarila zapažene rezultate. Vrijedi izdvojiti ekspresni plasman momčadi pionira i kadeta u Dalmatinsku ligu, ali i vrlo dobre uspjehe svih ostalih selekcija. I ono što je najvažnije - kontinuirani napredak mladih nogometaša kroz predan i kvalitetan rad i dobru atmosferu. Danas škola broji preko 100 dječaka i mladića u uzrastu od 4 do 17 godina, a broj članova je u stalnom porastu. Sukladno s time i ambicije kluba, priopćili su iz NK Zadarnova uz izjave voditelja škole.

- Iza nas je vrlo naporna, borbena, no u konačnici zaista odlična godina. Krenuli smo s jasnom vizijom, planom i programom i mislim da smo vrlo brzo uspjeli upisati ime našega kluba na nogometnu kartu Dalmacije. Nije bilo lako, naročito u razdoblju obilježenom koronavirusom i zato se i ovom prilikom želim zahvaliti svim našim trenerima, djelatnicima, prijateljima i sponzorima te naravno igračima i njihovim roditeljima, bez kojih ništa ne bi bilo moguće. Nastavljamo dalje još jače s istim ciljem, a to je prvenstveno dugoročan razvoj mladih igrača - kazao je Antonio Perica, voditelj škole nogometa NK Zadarnova.

Pred novu sezonu NK Zadarnova je značajno osnažila svoj stručni stožer s nekoliko iskusnih i kvalitetnih trenerskih imena: Damirom Čačićem, Alenom Glavićem i Josipom Bilaverom.

- Presretan sam što smo uspjeli dovesti takve trenere i ljude i što su oni prepoznali naš program. Mislim da i to pokazuje ambiciju i želju za napretkom našeg mladog kluba. Uz petoricu nogometnih trenera, imamo i stručnjaka za kondicijsku pripremu, trenera vratara, fizioterapeuta i još jednog djelatnika koji se brine za sve ostale popratne stvari. Uz podršku naših partnera Quickplaysporta, STATporta i Footballmanie, naši igrači imaju i najbolju moguću opremu i rekvizite za trening, tako da smo doista zaokružili cijelu priču.

Većina treninga odvija se na ŠC Višnjik, uz odličnu suradnju i s Nogometnim klubom Škarbnja 91.

- Na Višnjiku imamo zaista vrhunske uvjete, koji će sada, dolaskom umjetne trave na veliko igralište postati još i bolji. Imamo odličnu komunikaciju s Denisom Karlovićem, direktorom ŠC Višnjik i njegovim suradnicima, kojima se i ovim putem zahvaljujem na suradnji. Također i ljudima iz Škabrnje, s kojima nastavljamo suradnju tako što će po jedna naša pionirska i kadetska selekcija igrati pod imenom njihova kluba. Osim toga, u natjecanja se uključuju i naše papaline i tići, a posebno me veseli velika brojka prednatjecatelja, za koje smo napravili univerzalan i jako zanimljiv program.

Prednatjecatelji, papaline, tići, mlađi pioniri, pioniri, kadeti... Za kompletnu sliku nedostaju još juniori i seniori.

- Idemo korak po korak. Mislim da smo prve godine napravili doista mnogo i s optimizmom gledamo na novu sezonu. U razgovorima smo s više klubova iz Hrvatske i inozemstva, ali ne želimo preskakati stepenice. Naš osnovni cilj je dugoročan razvoj igrača, a ne instant rezultat i toga se držimo. Želimo stvarati i onda kada za to dođe vrijeme omogućiti mladom igračuiskorak u karijeri. Vjerujem da za to imamo i znanje i kapacitet i uvjete i mislim da su pred našim klubom velike stvari - zaključio je Perica.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA