Biznis

SASTANAK S HRVATSKOM PREDSJEDNICOM

Sahenk potvrdio Kolindi nastavak Dogusovih ulaganja i dovođenje Hyatta u Zadar

S njime ćemo početi novu razinu luksuznog turizma u Hrvatskoj, s rezidencijalnim dijelom koji će donijeti nov životni stil i nove vrijednosti za zajednicu, rekao je za HRT Ferit F. Sahenk

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović stigla je u Istanbul gdje će sutra sudjelovati na godišnjoj konferenciji Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela. Uoči sudjelovanja na konferenciji, susrela se s turskim gospodarstvenicima, koje je između ostalog pozvala na nova ulaganja te istraživanja novih poslovnih prilika i projekata koje Hrvatska nudi, javlja HRT.

Iako nema političku, Istanbul je i dalje simbol gospodarske moći Turske. S oko 15 milijuna stanovnika Grad na Bosporu ekonomski je jači od pojedinih europskih zemalja, na njega otpada gotovo trećina turskog gospodarstva.

U Istanbulu je sjedište svim važnijim turskim kompanijama. Dogus Grupa u Hrvatskoj ima hotel, vilu, tri marine - i velike planove. Ako se pruži prilika, kupili bi ACI, a uskoro planiraju početi gradnju hotela u bivšoj zgradi Maraske u Zadru.

- Ponosno mogu reći da ćemo prvi put dovesti međunarodnu grupu Hyyat. S njime ćemo početi novu razinu luksuznog turizma u Hrvatskoj, s rezidencijalnim dijelom koji će donijeti nov životni stil i nove vrijednosti za zajednicu, rekao je za HRT Ferit F. Sahenk, predsjednik Uprave Dogus grupe.

Poznati turski poduzetnik Sadettin Saran bivši je sportski direktor Fenerbahcea i vlasnik nekoliko kompanija, a u Hrvatskoj je kupio hotel i ne namjerava na tome stati.

- Naša investicija u Hrvatskoj jedna je od najvećih i veoma smo zadovoljni. Hrvati su radišni i govore strane jezike. Tako da tražimo nove prilike. Bili smo vrlo blizu još jedne investicije, ali smo odustali, no tražimo dalje, otkriva Saran.

Trgovinska razmjena između Hrvatske i Turske premašila je pola milijarde dolara, a turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je da je cilj milijarda dolara. Tomu, doduše, ne ide u prilog posustajanje turskog gospodarstva za koje se procjenjuje da bi trebao izaći iz recesije 2020. godine.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA