Zadar

U LUČKOJ UPRAVI IGNORIRALI NOVINARSKI UPIT

Sarag Gaženica nije dobio produljenje koncesije za gradnju komercijalnog centra?

Je li Upravno vijeće Lučke uprave Zadar (LUZ) odgovorilo na zahtjev tvrtke Sarag Gaženica za produženje koncesije i ima li najave gradnje komercijalnog centra?

Je li Upravno vijeće Lučke uprave Zadar (LUZ) odgovorilo na zahtjev tvrtke Sarag Gaženica za  produženje koncesije i ima li najave gradnje komercijalnog centra?

"Tvrtka Sarag Gaženica d.o.o. podmirila je sve obaveze prema koncesiji za 2019. godinu i prvu polovicu 2020. godine, te poduzela sve potrebne aktivnosti za nastavak izgradnje komercijalnog centra kada to prilike uzrokovane pandemijom COVID - 19 dopuste", odgovor je kojeg smo dobili iz LUZ-a, a u kojem treba ispraviti da se ne radi o nastavku kada još nema, a niti se zna kad će biti početak. Još nije plaćen ni višemilijunski komunalni doprinos Gradu Zadru da bi građevinska dozvola bila pravomoćna.

Ali nismo dobili odgovor na konkretno pitanje o produžetku koncesije o čemu smo pisali u studenom prošle godine. Tada smo dobili informaciju iz LUZ-a, kako je Sarag Gaženica u više navrata tražio produljenje koncesije koju su 2016. godine dobili na 20 godina. Sarag Gaženica je u vlasništvu obitelji Ivica Suraća, nekadašnjeg direktora Plodina. Jedna njegova firma u kojoj je Surać suvlasnik dobila je koncesiju za organizaciju i naplatu parkirališta. Lokacija na kojoj je u početku bilo parkiralište, koje inače nije bilo planirano na prostoru nove luke, namijenjena je za gradnju komercijalnog centra - hotela i trgovine. Projektnu dokumentaciju izradio je D&Z.

I tada, kao i sada, za sve je kriva korona.

"Koncesionar nas je obavijestio da još uvijek nije uspio dogovoriti s bankama sredstva za gradnju hotela. S obzirom na iznimno tešku poslovnu situaciju u ovoj godini uzrokovanu epidemijom Covida-19, koncesionar je u nekoliko navrata tražio produljenje rokova, kazao je početkom studenog u odgovoru na novinarski upit ravnatelj LUZ-a Robert Škifić.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA