Zadar

PRVI PUT NA ADVENTU

Sav prihod kućice Zadarska dica donira se za Petru Adžić

Hrvatski nogometni klub Zadar nastavlja s humanitarnim projektom "Zadarska dica" koji je orijentiran prema akcijama za pojedine slučajeve i zadarske udruge koje djeluju na području rada s djecom kojoj je pomoć potrebna.

Hrvatski nogometni klub Zadar nastavlja s humanitarnim projektom "Zadarska dica" koji je orijentiran prema akcijama za pojedine slučajeve i zadarske udruge koje djeluju na području rada s djecom kojoj je pomoć potrebna.

HNK Zadar će surađivati s tvrtkom "Pura vida" koja je zakupila adventsku kućicu na Trgu pet bunara a nosit će ime projekta "Zadarska dica". Prihod od prodaje hrane i pića ići će u humanitarne svrhe.  

Petra (15) je u lipnju doživjela oblik moždanog udara uslijed kojeg je hitno prebačena u KBC Zagreb. Prve prognoze su govorile da ima jako malo šanse za život. Nakon tri operacije uspostavljena je dijagnoza spastične tetraplegije (potpune oduzetosti) i afazije (odsustvo govora). Rehabilitacijom u Krapinskim toplicama ovaj borac se počinje samostalno hraniti, pričati i hodati uz hodalicu i asistenciju! Petra je sada kandidat za robotsku neurorehabilitaciju koja će joj pomoći da se što prije vrati svom uobičajenom životu, a cijena jednog tretmana je 15-20 tisuća eura.

- Veseli me što će ovaj projekt još jednom zasjati u punom sjaju i što smo u mogućnosti pomoći Petri. Ovo je prvi put da surađujemo s nekim u radu adventske kućice i cijela je priča zaokružena humanitarnom notom u duhu božićnog ugođaja. Nadam se da ćemo uspjeti skupiti dovoljno sredstava da pomognemo Petri da se što prije vrati svom starom životu i ovim putem pozivam sve građane da nas posjete na adventskoj kućici "Zadarska dica" i priključe se ovoj akciji, poručio je Krševan Santini.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA