Sport

FANTASTIČNI REZULTATI

Sedam državnih prvaka AŠK Zadar, pao i državni rekord!

Najbolji kod atletičara AŠK-a bio je mlađi kadet Emilio Pucar, koji je briljirao u oba dana natjecanja.

U Varaždinu je prošlog vikenda održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje te kadete i kadetkinje u atletici, na kojem je nastupilo i 10 članova AŠK Zadar. Najbolji kod atletičara AŠK-a bio je mlađi kadet Emilio Pucar, koji je briljirao u oba dana natjecanja.

Prvog dana Emilio je osvojio 1. mjesto, zlatnu medalju te naslov prvaka Hrvatske na 80m prepone za ml. kadete s rezultatom od 12,89 sec (novi osobni rekord), a u utrci 400 m za mlađe kadete osvojio je 2.mjesto te srebrnu medalju sa rezultatom od 56,92 sec.(novi osobni i klupski rekord). Drugog dana natjecanja osvojio je naslov prvaka Hrvatske na 200m prepone s rezultatom od 27,83 sec što mu je novi osobni rekord, klupski rekord te novi mlađekadetski rekord Hrvatske. Emilio je nastupio i u disciplini 200 m, te je osvojio brončanu medalju.

Najbolja među mlađim kadetkinjama kod atletičara AŠK Zadar bila je Kate Nižić. Prvog dana osvojila je dva četvrta mjesta, u skoku u dalj 3. mjesto joj je pobjeglo za 2 cm , skočila je 5,18 m što joj je novi osobni rekord te novi klupski rekord za mlađe kadetkinje, a u u trci na 60m, 3. mjesto pobjeglo joj je za 2 stotinke , istrčala je 8,41 sec, što joj je novi osobni rekord.

Sve se vratilo drugog dana kad je Kate postala dvostruka prvakinja Hrvatske i to u disciplinama 200m prepone te u disciplini skoka u vis. Dionicu 200m sa preponama Kate je istrčala u vremenu od 30,65 sec (novi osobni rekord), te osvojila 1. mjesto. U skoku u vis Kate je skočila 155cm (novi osobni rekord) te je podjelila prvo mjesto i naslov državne prvakinje sa još dvije članice AŠK Zadar.

Iva Grbić i Andrijana Čoso su uz Katu Nižić postale državne prvakinje Hrvatske u disciplini skoka u vis preskočivši visinu od 155 cm. Zbog specifičnosti kod zbrajanja rezultata u skoku u vis i s obzirom da su sve tri atletičarke imale preskočenu istu visinu od 155 cm i isti broj rušenja letvice, a sve tri su rušile na visini od 158 cm, cure su odlučlle podijeliti prvo mjesto i naslov državne prvakinje, tako da prvi puta imamo tri državne prvakinje u skoku u vis iz istog kluba. Iva Grbić je također prvog dana sudjelovala u utrci na 60m te osvojila 14. mjesto među 44 atletičarke sa rezultatom od 8,79 sec, što joj je novi osobni rekord.

Kod kadetkinja najbolja je bila Anita Odžaković. Anita je prvog dana natjecanja osvojila 3. mjesto, brončanu medalju u disciplini bacanja diska sa rezultatom od 32,91 m dok je u disciplini bacanja kladiva osvojila 4. mjesto sa rezultatom od 34,50 m. Drugog dana Anita je u disciplini bacanja kugle osvojila 1. mjesto, zlatnu medalju te naslov državne prvakinje sa rezultatom od 12,71 m, dok je u disciplini bacanja koplja Anita osvojila 2. mjesto i srebrnu medalju sa rezultatom od 33,33 metra.

Po osvojenim medaljama AŠK Zadar je na odličnom 4. mjestu od 47 klubova koji su nastupili na prvenstvu Hrvatske.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA