Zadar

KRIZA UPRAVLJANJA ŽUPANIJSKOM USTANOVOM

Segarić i Barešić umjesto Lončara i Nekić u Upravnom vijeću ŽUC-a

Iako još nije službeno objavljeno, župan Božidar Longin imenovao je nove članove Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste (ŽUC) u kojoj traje kriza upravljanja.

ZADAR - Iako još nije službeno objavljeno, župan Božidar Longin imenovao je nove članove Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste (ŽUC) u kojoj traje kriza upravljanja.

Dvoje članova Upravnog vijeća, uključujući dugogodišnjeg predsjednika Željka Lončara i Marica Nekić dali su ostavke. Natječaj za ravnatelja je iz nekih nepoznatih razloga poništen pa ŽUC i dalje vodi Mile Fabijan koji je po zakonu prije dvije godine trebao biti u mirovini.
Nakon što je ostavku podnio Lončar, župan Longin imenovao je pročelnika Danijela Segarića, s tim da će predsjednik biti dosadašnji član Krešimir Laštro. Umjesto Marice Nekić imenovan je vijećnik koalicijskog partnera Neovisno za Hrvatsku, županijski vijećnik Dalibor Barešić.

Novi saziv Upravnog vijeća trebao bi raspisati novi natječaj za ravnateljsko mjesto. Na prvi, objavljen prošlog proljeća, javila se petorica kandidata ali nitko nije bio po mjeri bivšeg predsjednika Lončara. On je tada najavio novi natječaj za mjesec dana, a potom su Fabijana imenovali na godinu dana za vršitelja dužnosti. Do ožujka 2019. godine trebalo bi izabrati novu osobu na ravnateljsko mjesto te županijske ustanove koja raspolaže s najviše novaca.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA