Kultura

HRT ZA 25. GODINA OD OLUJE

Serija Nestali 100 posto snimljena u zadarskom zaleđu

Serija je u potpunosti snimljena u eksterijerima zadarskog zaleđa. Snimanje je počelo 19. svibnja 2019.

Hrvatska radiotelevizija u suradnji s producentskom tvrtkom "Clinica studio" ovih dana u zaleđu Zadra završava snimanje nove dramske serije "Nestali". Serija je u potpunosti snimljena u eksterijerima zadarskog zaleđa, a posljednja klapa past će u četvrtak, 27. lipnja.

"Nestali" su mini dramska serija od četiri povezane epizode u trajanju 50 minuta. Priča je to o šestorici hrvatskih vojnika, koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ograničenog zahvata, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice. Duboko u neprijateljskom položaju jednim će nepromišljenim, ali odlučnim potezom pretvoriti svoj povratak na hrvatski teritorij u nemoguću misiju. Daleko od glavnih ratnih sukoba, pokušavaju pronaći put kući, te svjedoče o životu koji su ostavili iza sebe, ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada rat završi.

"Nestali" progovaraju o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Likovi šestorice glavnih junaka inspirirani su stvarnim osobama, koji su umjesto fakulteta odabrali rat. U ratu su postali svjesni važnosti prijateljstva, žrtovanja i ovisnosti o prvome do sebe. Priča je to o ljudima koji nisu kalkulirali kada je trebalo braniti domovinu.

Scenarist serije je Joško Lokas, a redatelj Kristijan Milić, u čijem se redateljskom opusu ističe nekoliko značajnih filmova ratne tematike (Živi i mrtvi, Broj 55, suradnja na projektu General). Direktor fotografije je Mirko Pivčević, scenograf Damir Gabelica, kostimografkinja Vedrana Rapić, slikarica maske Nana Bulajić Črček, montažer Veljko Segarić, dok produkciju potpisuju Vedran Kasap, Domagoj Jović i Joško Lokas iz producentske tvrtke "Clinica studio". Urednica serije je Zinka Kiseljak.

U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika su: Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindić i Filip Križan. U ostalim ulogama gledatelji će imati prilike gledati Marinka Prgu, Tarika Filipovića, Sandru Lončarić, Mariju Škaričić, Nikšu Butijera, Enisa Bešlagića, Enesa Vejzovića i mnoge druge.

Serijom "Nestali" HRT želi dati doprinos obilježavanju 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, kojom su oslobođena okupirana područja, ključne akcije koja je dovela do kraja Domovinskog rata.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA