Kultura

RAZGOVOR UGODNI

Šesta tema čitateljskog kluba mladih Machiavellijev Vladar

Mladež Ogranka Matice hrvatske u Zadru poziva vas na šesti "Razgovor ugodni" - čitateljski klub mladih

Mladež Ogranka Matice hrvatske u Zadru poziva vas na šesti "Razgovor ugodni" - čitateljski klub mladih. Tema susreta je Vladar, knjizi Niccoloa Machiavellija koja je oblikovala ljudsku misao kroz stoljeća.

Šesti susret čitateljskog kluba održat će se u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru (Don Ive Prodana 1) u četvrtak 16. siječnja s početkom u 18 sati. Susret moderira Rebeka Petrov.

Razgovor ugodni čitateljski je klub mladih u organizaciji zadarske Mladeži Matice hrvatske. Temeljna je svrha kluba biti institucionalnom platformom koja će preko razgovora - moderiranih tematskih rasprava - omogućiti aktivno sudjelovanje mladih kroz iznošenje vlastitih stavova i perspektiva. Teme su prilagođene interesima studenata i mladih, a razrađene kroz raspravu trebaju ponuditi odgovore na pitanja i predložiti rješenja za nacionalne i lokalne probleme u područjima kulture, gospodarstva, obrazovanja, znanosti, politike i svakodnevice uopće. Osim toga, svrha je kluba i poticanje kritičkog promišljanja, razvijanje artikuliranog argumentiranja i govorništva, stvaranje poznanstava i suradnje kroz ugodnu, ali i dinamičnu raspravu u humanističkom duhu. Čitateljski klub svoje susrete održava javno, svakog mjeseca. Rasprave se temelje na unaprijed predloženoj literaturi.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA