Zadar

REAKCIJA ZUBČIĆA NA PRIJEDLOG KANDIDATA SDP-A

Zapitajte se zašto je Zadar utvrda HDZ-a

Izbori su blizu pa tako i slaganje lista. Pa ajmo sad...

Prijedlog kandidata za listu za parlamentarne izbore kojeg je donio Županijski odbor SDP-a na vidjelo je iznio neslaganje s gradskim vijećnicima. Umjesto njih i dosadašnje saborske zastupnice Sabine Glasovac, ŽO je radije odabrao kandidata van zadarske kvote, što je doista neuobičajen potez.

Na ovakav prijedlog kandidata reagirao je gradski vijećnik Jure Zubčić ističući kako više neće šutjeti za dobrobit stranke.

- Nažalost, pokazalo se da ništa od te dobrobiti nismo dobili. Vidi se to i danas s prijedlozima zadarske ŽO SDP-a koji je predložio Franka Vidovića iz Šibenika, ali ne i Sabinu Glasovac. Pored jedne od najaktivnijih zastupnica i pored dokazanih i sposobnih ljudi vi dozvoljavate da županijska organizacija predloži osobu koja drži kvorum HDZ-u i zašto ne Šibenčanina. Pa se zapitajte zašto je Zadar utvrda HDZ-a. Pričati o tome zašto moj prijedlog za gradskog vijećnika Erola Gašija nije prošao nema smisla. Dovoljno je napisati da nije prošao. Točka. Županijski SDP danas. Šutjeti za dobrobit stranke? Opet? Ovaj put za dobrobit stranke treba govoriti. Jasno i glasno. Točka. Kad su prijedlozi moje stranke protivni interesima mog grada, moja obveza je da govorim, objavio je Zubčić na društvenim mrežama najavljujući burnu raspravu na Gradskom odboru.

Zubčić je u svojim objavama istaknuo i kako Nikša Vukas, glavni tajnik stranke i povjerenik GO SDP-a koji unutarstranačke izbore čeka od rujna prošle godine, nije pitao članove gradske podružnice za prijedlog.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (21)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA