Sport

MARENIĆ NA PROMOCIJI NOVOG NATJECANJA U ŠVICARSKOJ

Šime Fantela postao kapetan nacionalne posade za Nations Gold Cup

Šime Fantela, naš najboji jedriličar svih vremena izabrana je za kapetana hrvatske jedriličarske ekipe koja će sudjelovati na Svjetskom kupu nacija svijeta 2021. godine.

Šime Fantela, naš najboji jedriličar svih vremena,  izabran je za kapetana hrvatske jedriličarske ekipe koja će sudjelovati na Svjetskom kupu nacija svijeta 2021. godine.

Novo je to natjecanje kojeg priređuje Star Sailors League od koje je Šime nakon osvajanja olimpijskog zlata s Igorom Marenićem dobio pozivnicu za jedrenje u klasi zvijezda među jedriličarskim zvijezdama.

Nations Gold Cup predstavljen je u Švicarskoj u Laussane. Šimu, koji je na regati Svjetskog kupa u Genovi s bratom Mihovilom, na promociji je zastupao Igor Marenić. "Moj čovjek"  napisao je Šime na FB  i objavio kako je Igor Marenić svjedočio nevjerojatnom projektu u njegovom rođenju. "Otac" projekta Star Sailor League je Michel Niklaus, bogati švicarski biznismen zaluđen jedrenjem. On financira novo natjecanje koje bi trebalo biti u rangu Americas cupa i po tipu jedrilice od 45 stopa. No, na njima će biti isključivo jedriličari jedne nacije - nema kupovanja  jedriličarskih zvijezda.

Hrvatske, prema riječima kaptana Šime, ima jak potencijal za stvoriti nacionalnu posadu od 9 članova i dvije rezerve. Fantela kao kapetan ima pravo izbora četvorice od 9 članova posada koji moraju imati rezultate na svjetskom rankingu, a takvi moraju biti i ostali članovi posade.
Organizatori natjecanja koje će biti na Ženevskom jezeru i na kojem će sudjelovati više od 50 nacija, snosit će sve troškove.

Novi format Zlatnog svjetskog kupa bit će na bazi atraktivnog matche racea - međusobne utrke dvije posade. Jedrit će se na regatnim jedrilicama najnovije tehnologije. Bit će to nešto poput RC 44, broda kojeg je dizajner Sir Russell Coutts, osvajač Americas cupa i kojeg je svojedobno predstavio u Biogradu.

Hrvatski jedriličari su zahvaljujući Šimi Fanteli dobili priliku da uđu u novu meku svjetskog jedrenja.

A Šime je napisao: Čast je postati kapetan hrvatske momčadi za SSL Gold kup i pozvao ih da jedre za  Hrvatsku koja se kao i drugim sportovima našla u rangu s velesilama.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA