Sport

ZDBT NA VIŠNJIKU

Simon sa Anadolu Efesom u Zadar dolazi igrati ozbiljno

Omiljeni hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon zaigrat će na Zadar Basketball Tournamentu sa svojim Anadolu Efesom.

Omiljeni hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon zaigrat će na Zadar Basketball Tournamentu sa svojim Anadolu Efesom. Na turniru, koji se u dvorani Krešimi Ćosić igra od 18. do 21. rujna, turski će klub zaigrati s ruskim Himkijem, njemačkom Albom Berlin te domaćinom KK Zadrom. Zadarski turnir nosi epitet najkvalitetnijeg pripremnog turnira u Europi, a turska momčad shvaća ga priliku za testiranje svojih mogućnosti.

Jako se veselim turniru u Zadru. Mi dolazimo tamo ozbiljno igrati, kao uostalom i druge momčadi. Mislim da ćemo se čak i kompletirati dotad i igrati u punom sastavu. Drago mi je što ću igrati jedan turnir u Hrvatskoj, to me posebno veseli!- izjavio je Kruno Simon i dodao: To je ujedno i dobra prilika za KK Zadar da vidi gdje stoji u odnosu na neke od najboljih momčadi u Europi!

Kruno je u Anadolu Efesu od 2017. godine, a nedavno je i produžio ugovor do 2021. Efes je u protekloj sezoni prvi puta nastupio u Final Fouru Eurolige, a u finalu ih je zaustavio CSKA Moskva. Turska momčad za novu sezonu ima velike ambicije i u Euroligi i u domaćim natjecanjima, a kako bi ih ostvarili tijekom ljeta su se pojačali nekim novim imenima.

Nakon ozljede Moermana, kojeg neće biti do siječnja, potpisali smo sa Singletonom, s njim i Dunstonom dobivamo širinu. Naravno da je neki interni cilj otići korak dalje nego prošle sezone, ali nije lako s našim budžetom biti stalno među najboljim momčadima. Sada se pojavio i Himki, tu su i neke momčadi koje se žele osvetiti za prošlu sezonu i sigurno nas očekuje težak posao. - zaključio je Kruno.

ZDBT organizira tvrtka S-Event. Uzbudljivi košarkaški dvoboji i visoka tehnička razine organizacije oduševit će ljubitelje košarke iz cijele Europe. Turnir će pratiti i bogat popratni program kao što je Kids Day na kojem će zadarski mališani zaigrati uz svoje košarkaške idole, a koji će se 21. rujna održati na zadarskom Forumu.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA