Zadar

SLUČAJ OBITELJSKOG NASILJA U OKOLICI ZADRA

Sin istukao oca jer ga nije htio odvesti u kafić

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 22-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji i kaznenog djela protiv života i tijela nanošenjem tjelesne ozljede

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je optužnicu protiv 22-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece nasiljem u obitelji i kaznenog djela protiv života i tijela nanošenjem tjelesne ozljede.

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je prije mjesec dana, 27. veljače, u obiteljskoj kući u okolici Zadra prvo tražio od svog oca da ga odveze u ugostiteljski objekt, a kad je on to odbio, počeo ga je vrijeđati govoreći mu pogrdne riječi, a zatim ga i fizički napao na način da ga je udario šakom u glavu pri čemu je oštećenik pao na pod. Tada ga je okrivljenik nastavio udarati nogama i rukama po tijelu. 

U sukob se umiješao brat osumnjičenog 22-godišnjaka, nastojeći ga onemogućiti u fizičkom sukobu sa ocem, što je iskoristio oštećenik i pobjegao na kat kuće i zaključao se, no okrivljenik je došao na kat kuće i nogom razvalio ulazna vrata kako bi se nastavio fizički obračunavati. 

U strahu od sina, oštećenik je mobitelom nazvao službu 112 dok je okrivljenik pobjegao iz kuće. DORH je priopćio kako je oštećenik zadobio lake tjelesne ozljede te je ponašanjem okrivljenika doveden u ponižavajući položaj.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA