Zadar

PRESUDILI BODOVI NA RAZGOVORU

Sin zamjenika ravnatelja dobio specijalizaciju, dr. Karuc odgovorio na kritike o nepotizmu

Ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina potpisao je odluku o prijemu novih specijalizanata na kojoj najviše u oči upada izbor za neurokirurgiju.

Ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina potpisao je odluku o prijemu novih specijalizanata na kojoj najviše u oči upada izbor za neurokirurgiju.

Zahvaljujući visokim bodovima na razgovoru (7.5), s trećeg na prvo mjesto liste dospio je tek diplomirani liječnik, dr. Dorian Karuc, sin zamjenika ravnatelja Opće bolnice Zadar i voditelja Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu, dr. Edija Karuca. S druge strane, zbog niskih bodova na razgovoru (2.75), ponovno je bez specijalizacije ostala dr. Matea Hrboka Zekić iz Žmana iako je imala najbolji prosjek ocjena na studiju, te najviše iskustva u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Treći kandidat bio je Marko Moretti iz Dubrovnika, koji također nije uspio "dojmiti" povjerenstvo zadarske bolnice, koje je i dosad kritizirano zbog naravi pitanja i prevelikog utjecaja bodova s razgovora na konačan odabir kandidata.

Svjestan komentara kojih će objava teksta izazvati, dr. Edi Karuc je za naš portal demantirao postojanje nepotizma.

- Nemam veze s njegovim izborom, to je stvar procjene stručnog povjerenstva. S prosjekom 4.4 na Medicinskom fakultetu u Zagrebu osvojio je tri Rektorove nagrade. Željan je raditi, a rođen je i ostaje tu u Zadru, što je bolnici važno prilikom odabira specijalizanata. Morate shvatiti i da to nisu takve specijalizacije uz koje kasnije možete zarađivati kao privatnik. Ne vidim problem u njegovom izboru. Gdje bi trebala moja ili Vaša djeca raditi? U Njemačkoj? Nije problem ako je to tako, ali čemu to?, poručio je dr. Karuc.

Na našu primjedbu kako je jedino sporno to što je njegov sin prije razgovora imao najmanji broj bodova, dr. Karuc je istaknuo kako su ti bodovi inače samo dio cjekolupne evaluacije kandidata te da postoji "mali milijun faktora" i karakteristika kandidata, poput primjerice psihičke sposobnosti, koji postaju vidljivi tek na razgovoru za posao.

Uz njegovog sina primljena su još dvojica specijalizanata sa zadarskog područja. Anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu dobio je dr. Šime Medić iz Neviđana, koji se jedini prijavio na ponovljeni natječaj za tu specijalizaciju. Konkurenciju iz Splita imao je pak novoizabrani specijalizant psihijatrije dr. Mario Jurjević, koji je svoje bodovno vodstvo pred dr. Tinom Bašić potvrdio nakon razgovora s povjerenstvom.

Uz odluku o izboru novih specijalizanata danas je objavljeno i poništenje dijela istog natječaja koji se odnosio na dvije specijalizacije iz hitne medicine, za koju ponovno nije bilo interesa.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA