Sport

12. KOLO HT PREMIJER LIGE

Sinjski alkari nemoćni protiv Naglićeve konjice

Alkar nije bio pravi test Zadrovih mogućnosti, a Mornar će u ponedjeljak biti baš to.

Samo u prvoj četvrtini trajala je neizvjesnost oko pobjednika utakmice 12. kola HT Premijer lige, u kojoj je Zadar na Višnjiku, pred oko tisuću gledatelja, dočekao sinjski Alkar. Gosti su pod vodstvom zadarskog trenera Nevena Plantaka prvu četvrtinu izgubili sa svega jednim poenom razlike, iako su nakon prvih šest minuta već zaostajali 17:6. Sinjani su serijom 10:0 stigli na 17:16, no Kraljević je slobodnim bacanjima sačuvao zadarsko vodstvo do sirene.
U drugoj četvrtini prava slika dviju momčadi - razigrani Zadar radi seriju 10:3 (29:21), a sredinom druge četvrtine dostiže i 14 poena razlike. Na odmor se odlazi sa 45:30, ali i dojmom kako Alkar nema snagu uzvratiti Zadranima.

U drugom poluvremenu navijače je obradovao povratak Jakova Vladovića, koji je nakon prilično rezerviranog prvog poluvremena u tri napada zaredom postigao osam poena i doveo Zadar do 19 poena prednosti (55:36). Započeto u trećoj četvrtini Zadar je dovršio u posljednjoj, koju je dobio rezultatom 27:15, za završnih 93:62.

Najefikasniji igrač susreta bio je Luka Božić s 21 poenom, što zahvaljuje i velikoj minutaži, za razliku od Bostica, kojega je Naglić sačuvao od većih napora, davši mu samo 12 minuta igre. Inače, aktualna je priča o Bosticevom odlasku zbog ponude koju Zadar ne može pratiti, no pokušat će se sve napraviti da se Amerikanca zadrži barem do finala Kupa Krešimira Ćosića.

Drugi Amerikanac, Preston Knowles, nije ni ulazio u igru kako bi se potpuno oporavio od ozljede za važnu utakmicu ABA lige s Mornarom u ponedjeljak. Jakov Vladović odigrao je solidnu utakmicu, ali će ih zasigurno trebati još nekoliko kako bi povratio šutersku sigurnost. Priliku je iskoristio Toni Jelenković, koji je za svega šest minuta igre postigao 7 poena uz stopostotni šut, 2 skoka i 1 asistenciju.

Alkar nije bio pravi test Zadrovih mogućnosti, a Mornar će u ponedjeljak biti baš to.

Zadar - Alkar 93:62
(19:18, 26:12, 21:17, 27:15)
Zadar: Vladović 8, Ivanov 8, Krajina 10, Božić 21, Bostic 10, Špralja 1, Vuković 5, Kraljević 9, Brzoja 11, L. Bašić 3, Jelenković 7, Knowles.
Alkar: Proleta 6, Vuko 9, Graf 10, Booth 7, Brajković 8, Modrić, Bilandžić 6, Šarac 10, Svalina 4, H. Bašić 2, Šimunović-Erpušina, Jurela.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA