Biznis

WORLD CHEESE AWARDS

Sirana Gligora osvojila osam medalja u Bergamu

Iz Gligore poručuju da nastavljaju raditi vrhunske sireve i da se nadaju novim svjetskim priznanjima na nadolazećim natjecanjima sireva i hrane

Na ovogodišnjem natjecanju World Cheese Awards, ovog puta održanog u Bergamu u Italiji, pored rekordno prijavljenih 3.804 sireva iz cijelog svijeta, Sirana Gligora je osvojila čak osam medalja; četiri zlata (Paški sir, Likotin afiniran u maraski, Kolan afiniran u maslini, Kravlji sir iz luga), dva srebra (Likotin afiniran u maraski, sir sa senfom) te dvije bronce (Žigljen i Liburjan).

Također, među hrvatskim predstavnicima na ovogodišnjem WCA, Sirana Gligora osvojila je najviše medalja.

- Ovo nam služi i kao potvrda kontinuirane izvrsnosti našeg Paškog sira ZOI koji je i prošle godine na istom sajmu osvojio Supergold, a ove godine na Great Taste Awards u Londonu maksimalne tri zvjezdice. Vrlo smo zadovoljni da i dalje naši afinirani sirevi, poput ovčjeg Likotina odležanog u komini maraske osvajaju najviše nagrade. To nam daje poticaj da ih i dalje proizvodimo i usavršavamo. Naime, prije dva mjeseca afinirali smo sireve u višnji maraski, a trenutno se radi afinaža sira u vinskom dropu i komini masline. Pošto se radi o relativno nepoznatim sirarskim tehnikama u Hrvatskoj, ovakva priznanja pomažu približavanju takvih, unikatnih proizvoda našim potrošačima. Veseli nas i činjenica da je i jedan naš potpuno novi proizvodi, sir sa senfom, koji nije stigao ni do polica trgovina, već osvojio srebrnu medalju na ovom sajmu, izjavio je Šime Gligora.

Iz Gligore poručuju da nastavljaju raditi vrhunske sireve i da se nadaju novim svjetskim priznanjima na nadolazećim natjecanjima sireva i hrane, te da uz novootvorene delikatesne trgovine u Zagrebu u centrima Arena i Cvjetni, upravo uređuju novu "Cheese & Deli" trgovinu u centru Splita.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA