Zadar

POLOŽENI VIJENCI

Sjećanje na Ivu Matuslovića ne prolazi ni nakon 28 godina

Polaganjem vijenaca i kratkom molitvom, obilježena je godišnjica pogibije Hrvatskog dragovoljca, Vršanina Ive Matuslovića koji je prije 28 godina život izgubio na ratištu u Novigradu.

Polaganjem vijenaca i kratkom molitvom, obilježena je godišnjica pogibije Hrvatskog dragovoljca, Vršanina Ive Matuslovića koji je prije 28 godina život izgubio na ratištu u Novigradu. 

Matuslović je, kao pripadnik 7. Domobranske pukovnije sudjelovao u vojno - redarstvenoj operaciji Maslenica, a nažalost nije dočekao toliko željenu slobodu voljene Domovine. Svake godine, na godišnjicu njegove smrti, Ivan Božić i Žarko Barkić iz Udruge Hrvatskih veterana i invalida domovinskog rata čuvaju trajno sjećanje na njegov doprinos slobodi i suverenosti Hrvatske. Uz obitelj i prijatelje iz domaće udruge, polaganju vijenaca prisustvovao je načelnik Općine Vrsi Luka Perinić u pratnji donačelnice Anite Predovan Maraš te članovi Udruge ratnih veterana 7. Domobranske pukovnije Zadar. Brigadir Danijel Kotlar, prisjetio se tužnog trenutka pogibije ali i cijelog ratnog puta dragovoljca Matuslovića.

- Ive je u noći došao na položaj, a sjećam se kako je bilo jako hladno, puhala je strahovita bura i padala kiša ali njega je "nosila" ljubav i želja za oslobođenjem Hrvatske. Napadi su bili žestoki, a borili smo se svim snagama. Matuslović je ušao u rov, borio se lavovski ali je ipak znao kako je to njegov kraj, sjetno navodi ratni zapovjednik Kotlar te dodaje kako je on osobno došao u Vrsi prenijeti obitelji tužne vijesti, a Ive je dan kasnije trebao proslaviti 37. rođendan.

- Svaku žrtvu u Domovinskom ratu treba poštivati i uvažavati. Zbog ljudi kao što je Ive, danas živimo u slobodnoj, neovisnoj i demokratskoj Hrvatskoj, zaključuje Kotlar. Domaćin Ivan Božić, zahvalio se brigadiru Kotlaru na dolasku te izrazio nadu kako će se iduće godine obilježavanju odazvati i drugi suborci.

- Već godinama dolazimo na posljednje počivalište našeg suborca Ive Matuslovića i kroz sjećanja i ratne priče evociramo uspomene iz ratnih godina. Ive nikad neće biti zaboravljen, odlučno konstatira Božić.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA