Zadar

REAGIRAO RAVNATELJ LUČKE UPRAVE

Škifić: Pomiješali su kruške i jabuke, studija se ne odnosi na projekt ove zgrade

Nova zgrada ima 938,2 m2 komercijalnog sadržaja, dok je stara zgrada trebala imati ukupno 2.666 m2 komercijalnog prostora

Ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić reagirao je na navode izrečene na konferenciji za medije koju su danas organizirali vijećnici MODES-a i MOST-a u Županijskoj skupštini.

- Ovo je čisti primjer iznošenja netočnih navoda kao i kontinuiranih i neargumentiranih interpretacija. Netko je ovdje očito pomiješao „kruške i jabuke", navodi Škifić.

- Studija gospodarske opravdanosti, odnosno"Završni izvještaj o detaljnoj analizi poslovnih modela za lučke djelatnosti na budućem terminalu u Gaženici", čiji je autor tvrtka EGIS International iz siječnja 2012. godine, uopće se ne odnosi na projekt zgrade terminala u izgradnji, već na projekt nikad izgrađene zgrade terminala od kojeg se odustalo tijekom 2013. godine. Krucijalna razlika između projekata je u veličini zgrade i u samom konceptu koncesije. Nova zgrada ima 938,2 m2 komercijalnog sadržaja, dok je stara zgrada trebala imati ukupno 2.666 m2 komercijalnog prostora. Također, u novoj zgradi je dostupno 380 m2 uredskog prostora za najam, dok ih je u staroj zgradi bilo 1.022 m2. Nadalje, u novoj zgradi nema raznih spremišta i skladišta od 943 m2, ni tornja (s 14 katova od 106 m2). Nema niti parkirališta od 450 parkirnih mjesta za komercijalnu upotrebu unutar zgrade, već 300 parkirnih mjesta izvan zgrade, isključivo za potrebe međunarodnog dijela prometa (home port).

Apsolutno je netočan podatak da je za izradu Studije gospodarske opravdanosti utrošeno 20 milijuna kuna. Za tu je Studiju tvrtke EGIS International, zajedno s izradom natječajne dokumentacije plaćeno 76.412,52 EUR, tj. 570.000 kn, navodi Škifić.

Tvrdnje Marka Pupića Bakrača o navodnom sastanku koji je jučer održao u podne sa Zdravkom Livakovićem, Škifić nije htio komentirati.

- Jučer sam proveo cijeli dan u Zagrebu na službenom putu i to se lako može provjeriti. Toliko o tome - zaključio je Škifić.

PRIKAŽI KOMENTARE (25)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA