Zadar

UPLAĆEN DEPOZIT ZA POTRAŽIVANJA DOBAVLJAČA

Skinuta blokada s Vigensa, Sterle očekuje prekid stečajnog postupka

Na prošlom ročištu Sterle je navela da Vigens ima nekretnine i pokretnine ukupne vrijednosti oko 92 milijuna kuna te potraživanja oko 4,5 milijuna, a žiro račun je bio u blokadi za oko 17,5 milijuna

Stečajna sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo otvorila je stečajni postupak nad tvrtkom Vigens d.o.o. iz Kožina. Financijska agencija je, naime, 30. ožujka 2018. dostavila prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad Vigensom nakon što je društvo u neprekidnoj blokadi u razdoblju od 120 dana sa 17.163.404,85 kune nepodmirenih dospjelih osnova za plaćanje.

Direktorica Elvira Sterle u međuvremenu je položila depozit na potraživanja dobavljača, a Zagrebačka banka kao najveći vjerovnik skinula je blokadu s tvrtke, pa su se, kaže ona, stekli uvjeti da se stečajni postupak prekine.

- S obzirom da više ne postoje razlozi zbog kojih bi se stečaj provodio, očekujem da će sutkinja nakon povratka na posao donijeti pravorijek po kojem se ukida doneseno rješenje.

Na prošlom ročištu Sterle je navela da Vigens ima nekretnine i pokretnine ukupne vrijednosti oko 92 milijuna kuna te potraživanja oko 4,5 milijuna, a žiro račun je bio u blokadi za oko 17,5 milijuna. Zajedno sa Zagrebačkom bankom, od čijih se potraživanja u pretežitom dijelu i sastoji evidentirana blokada, zatražen je rok unutar kojega bi podmirila dospjele dugove i otklonila stečajni razlog.

Kako to nije bilo napravljeno unutar roka, do 15. listopada, sutkinja Bajlo otvorila je stečajni postupak a automatskim odabirom stečajnim upraviteljem imenovana je Radojka Danek iz Šibenika. Kako stečajni postupak počinje teći tek prvim ročištem, koje je sazvano za 17. siječnja, iz Vigensa vjeruju da će se postupak izbjeći te da će unatoč trenutačnim poteškoćama nastaviti s radom.

Iako je mljekarstvo godinama u krizi, u Vigensu redovito podmiruju plaće svojim radnicima.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA