SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713564000 AND gallery_id = 9976File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713564000, '9976', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Skladba i videospot Libreta na top listi Dječjeg TV-a - Vijest - 057info - Zadar

Zabava

NITKO NE VOLI KAO MAMA

Skladba i videospot Libreta na top listi Dječjeg TV-a

Baš u ovim izazovnim i neočekivano nepovoljnim i teškim uvjetima za kulturno - pedagoški rad i stvaranje, posebno kada su u pitanju udruge za kulturu i izvedbene umjetnosti, Glazbeni studio Libreto iz Zadra ipak ima razloga za sreću i slavlje.

Baš u ovim izazovnim i neočekivano nepovoljnim i teškim uvjetima za kulturno - pedagoški rad i stvaranje, posebno kada su u pitanju udruge za kulturu i izvedbene umjetnosti, Glazbeni studio Libreto iz Zadra ipak ima razloga za sreću i slavlje. 

Njihova autorska skladba pod nazivom "Nitko ne voli kao mama" (Begović/Begović/Babić/Grancarić), koju izvode Dječji zbor Libretići te starije, teen djevojke, također sastavni dio Libreta, premijerno izvedena na Malom Splitu na Prokurativama, sada je dobila i svoj prekrasni videouradak.  Od ponedjeljka je postala dio nacionalne Top liste koja se sastoji od najboljih dječjih pjesama, dječjih zborova i solista iz čitave zemlje. 

Emisija Top lista DTV - a prikazuje se na HRT - u 2 svake nedjelje u jutarnjem terminu, a može se pogledati i na službenom YouTube kanalu DTV - a. Za što dulji boravak te plasman na Top listi važan je broj likeova ispod videa te broj pregleda - 1 LIKE donosi čak 30, a jedan pregled 1 glas. Evo i što o svemu kaže njihova ponosna mentorica, Ivana Begović: 

- Spot za pjesmu "Nitko ne voli kao mama" snimali smo neposredno prije no što je sve naprasno stalo... Tako da je sigurno da će nam ova pjesma i projekt u cjelini ostati u posebnom sjećanju. Veoma smo sretni i ponosni te motivirani što ponovno predstavljamo svoju vlastitu glazbu, svoje pjevače i svoj Zadar na nacionalnoj Top ljestvici, i to baš s pjesmom koja je meni osobito draga i zauzima posebno mjesto u mom srcu. Pjesma je napisana potpuno spontano, za moga sina, Zana Sergeja, sada sedmogodišnjaka, ali i svu moju ostalu djecu, za koju se često znam našaliti kako sam im mama broj 2. Jedna me djevojčica, Ana Lucia, baš zbog tog našeg vrlo prisnog i toplog odnosa u Libretu, prozvala "dumamom" (njihovom drugom mamom). S ponosom nosim tu titulu, a ulozi majke se divim najviše na svijetu, uz to što je smatram daleko najljepšom od svih svojih ostalih postignuća. Vjerujem da će ova pjesma doći do široke publike jer nosi izuzetno važnu poruku, a naša predivna djeca i tinejdžerice su dale sve od sebe kako bi je što bolje otpjevale i vizualno predstavile.


View on YouTube

- Upućujemo sve pohvale čitavoj ekipi Croatia filma i DTV - a te glavnoj urednici Uni Zimi, a posebne zahvale idu i Renčiju i Granci za audio oblikovanje iste - bez njih pjesma sigurno ne bi zvučala tako dobro, kreativno i uvijek kvalitetno i drugačije od svega što smo čuli do sada. Veliko hvala i mladom hrvatskom brandu DONNEL na zaista najljepšim mogućim opravicama za naše prinčeve i princeze.

A kako je LIBRETO proveo zadnja 2 mjeseca, s obzirom na postojeću situaciju?

- Naravno, radno. Nas ništa ne može zaustaviti i nikada ne mirujemo. Stvaramo nove pjesme, razvijamo nove ideje, djeca su se u nekim projektima aktivirala više no ikada do sada, o čemu svjedoče naše svakodnevne objave. Izuzetno smo ponosni na sve njih. Sudjelovali smo u programu DTV - a kroz svo ovo vrijeme s puno svojih (dječjih) uradaka od kuće u jednoj posebnoj rubrici i nastojali biti djeci maksimalno na raspolaganju kroz sve moguće društvene mreže, aplikacije i platforme. Imamo puno manje aktivnih učenika nego ranije, no svejedno nismo željeli djecu ostaviti bez satova i bez vježbanja zajedno, na način da se i oni međusobno vide i druže. Na ovaj način je daleko teže raditi, ali budući da smo mi ljuti pozitivci, iz svega smo izvukli i još uvijek izvlačimo ono najbolje i najkorisnije. Situacija je sada znatno bolja i vjerujemo da ćemo se svaki čas vratiti u učionice, kao i na daljnja snimanja u studio, te da ćemo vas što prije obradovati novim glazbenim brojevima, kao i nastupima uživo. Nije lako, zaista, ali za nas predaje nema. Ta riječ naprosto ne postoji u našem vokabularu. Novi upisi počinju već u lipnju i unaprijed se veselimo svima koji će pjevati i muzicirati s nama, sada i ubuduće, zaključuju mentori Ivana i Dinko.

Libreto u spotu "Nitko ne voli kao mama"
Foto: Ivana Begović i Tina Lenkić

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA