Biznis

NOVI DIREKTOR OD OŽUJKA SLJEDEĆE GODINE

Skoblarovim odlaskom iz Turisthotela završava jedna era zadarskog gospodarstva

Za svoj rad nagrađen je svim najvećim stručnim priznanjima, a posljednje od njih dobio je ove godine na Danima hrvatskog turizma, kada mu je predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković uručio nagradu "Antun Štifanić"

Na sjednici Nadzornog odbora u četvrtak 28. studenog Nadzorni odbor Turisthotela donio je odluku o sporazumnom prestanku mandata dosadašnjeg direktora Frane Skoblara te imenovanju novog direktora Miroslava Dinčića. Odluka stupa na snagu 2. ožujka sljedeće godine, izvijestio je predsjednik NO Turisthotela Mate Bilaver. Skoblar ostaje u Turisthotelu na mjestu savjetnika Uprave.

Skoblarov odlazak označava kraj jedne ere u poslovanju Turisthotela, ali i cijelog zadarskog gospodarstva, budući da se radi o čovjeku koji je konstantnim ulaganjima, razvojem i zastupanjem struke iznad svega, uspio ovu tvrtku pretvoriti u perjanicu zadarskog turizma.

Za svoj rad nagrađen je svim najvećim stručnim priznanjima, a posljednje od njih dobio je ove godine na Danima hrvatskog turizma, kada mu je predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković uručio nagradu "Antun Štifanić" za životno djelo. "Nema ništa bez truda, odricanja i odgovornosti. Treba voljeti posao koji radiš, ništa napola", poručio je dobitnik nagrade za životno djelo.

Pod njegovim vodstvom Turisthotel je prvenstveno razvio kamp u Zatonu, ali i pokrenuo posao s praonicama te otvorio Boutique hostel Forum, najbolji hrvatski hostel. Vjerojatno je posljednji menadžer koji ima senzibilitet za lokalnu zajednicu, te je donacijama često potpomagao izdavanje knjiga i druge projekte.

Novi direktor Miroslav Dinčić je menadžer s tri desetljeća iskustva u turizmu, a do sada je bio u upravama najvećih turističkih tvrtki poput Sunčanog Hvara i Valamar Rivijere.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA