Zadar

NOVA RAVNATELJICA GIMNAZIJE VLADIMIRA NAZORA

Školski odbor taji izbor na ravnateljsko mjesto, Županija: Javnost ima pravo znati!

Školski odbor taji ime novog ravnatelja Gimnazije Vladimira Nazora koji je imenovan na jučerašnjoj sjednici.

Školski odbor taji ime novog ravnatelja Gimnazije Vladimira Nazora koji je imenovan na jučerašnjoj sjednici.

- Zaključci se šalju na očitovanje ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa, nakon čega počinje teći mandat novog ravnatelja. Sve će biti transparentno, možete me nazvati 15. studenoga, rekla nam je predsjednica Školskog odbora Suzana Matković, ne želeći nam dati ni informaciju o broju pristiglih zamolbi.

Kad smo joj rekli kako tajenje ovih informacija nije uobičajena praksa te da za to nema osnove, ona nam je kontrirala ističući kako se konzultirala s drugima prije nego nam se javila.

Očito su izostale konzultacije s nadležnima u Zadarskoj županiji, osnivaču te škole, iz koje se ne slažu s ovakvim postupanjem, te ističu kako nema razloga da se novinarima ne da ime osobe koja je predložena za ravnateljsko mjesto.

- Procedura izbora ravnatelja škole provedena je prema svim postojećim propisima i sada se, prema zakonskim odredbama čeka rok od 15 dana za suglasnost ministra. Kao osnivač škole smatramo da javnost ima pravo znati u kojoj je fazi tijek postupka, dodao je resorni pročelnik Ivan Šimunić.

I dok predsjednica Školskog odbora šuti, djelatnica škole, koja nam se javila na telefon, samoinicijativno nam je rekla da su oni "kao kolektiv sretni s novom ravnateljicom", aludirajući pritom na Sandru Šango, koja je kao v.d. preuzela školu nakon odlaska Rade Šimičevića u Sabor. Ime njegovog nasljednika, odnosno nasljednice bit će svakako poznato za 15, a ne mjesec dana. Naime, u slučaju da ministar u tom roku i ne pošalje očitovanje, smatra se da je suglasan na izbor novog ravnatelja.

No, sigurno je kako je Sandra Šango izabrana za ravnateljicu najstarije zadarske gimnazije, a sve ostalo je formalnost na koju se pozivaju oni koji su u malom strahu, a preuzimaju veliku odgovornost.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA