Sport

PREDSTAVLJEN PROJEKT SNIMANJA NAVIJAČKE PJESME

Slavni sportaši i etablirani umjetnici uglas pjevali: Zadar je naš, Zadar je slavan...

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku danas održana je konferencija za novinare kojom je prilikom javnosti predstavljen projekt snimanja spota navijačke pjesme Zadar je najbolji, Zadar je slavan...

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku danas održana je konferencija za novinare kojom je prilikom javnosti predstavljen projekt snimanja spota navijačke pjesme Zadar je najbolji, Zadar je slavan...

U uvodnom dijelu konferencije direktor Višnjika kazao je kako je upravo ŠC Višnjik kao značajna gradska sportska i rekreacijska mikrolokacija u dobroj vjeri prihvatio inicijativu i ideju o stalnom postavu povijesti zadarske košarke iz čega je u danom trenutku iznikla i ideja o snimanju spomenutoga spota.

- Prije nekoliko godina Krešo Butić dao je inicijativu da se počne djelovati na prikupljanju građe i drugim poslovima za uspostavljanje stalnog postava povijesti zadarske košarke što je ŠC Višnjik i prihvatio i podupro jer želi doprinijeti očuvanju dijela baštine. Na tomu se sustavno radi, a mogu izvijestiti i da pomno razmatramo ideju podizanja Aleje zaslužnih zadarskih sportaša u neposrednoj blizini Dvorane Krešimira Ćosića. Vjerujemo da će i drugi relevantni subjekti na odgovarajući način poduprijeti ove projekte, istaknuo je Karlović.

Na projektu snimanja spota o slavnoj zadarskoj navijačkoj pjesmi intenzivno radi odbor koji čine Davor Pekota, Rikardo Perković, Erik Pavin, Krešo Butić, Igor Jelenić, Igor Goić i Tomislav Pehar.

- Kad je o navijačkoj pjesmi riječ kazao bih da je ona dio naše baštine, ima emocije, dio je našeg identiteta i opće kulture i bez tih triju elemenata ne bi bilo ni nas. Puno se ljudi, sportaša i umjetnika uključilo i zahvaljujem svima, iznio je Krešo Butić.

U nastavku je govorio Tomislav Pehar, koji je glazbeni aranžer, i koji je istaknuo da je spot zapravo povijesna priča i da je snimanje okupilo impozantna i respektabilna imena iz sporta i estrade.

- Sudjelovat će oko 100 pjevača, a uključio se i naš proslavljeni maestro Ivan Repušić. Vjerujemo da ćemo snimanje dovršiti na vrijeme i spot predstaviti oko Božića, kazao je Tomislav Pehar.

U obimnom snimljenom materijalu bit će dovoljno građe i za dokumentarac o snimanju spota.

- Bilo je dosta posla oko projekta jer sudjeluju puno ljudi i sve je u relativno malo vremena valjalo optimalno organizirati, rekao je Davor Pekota koji je s Tomislavom Peharom i Rikardom Perkovićem glazbeni producent.

Igor Goić je redatelj i snimatelj video produkcije.

- Projekt je specifičan i zahtjevan. Naš je cilj bio da napravimo nešto što će dokumentirati dio zadarske povijesti i što će budućim naraštajima na pravi način otkriti dio Zadra, kaže Igor Goić.

Na koncu, Erik Pavin kazao je da se na projektu osjetilo snažno zajedništvo u duhu naslova pjesme Zadar je najbolji, Zadar je slavan..., te poželio da „ostanemo takvi i u svemu".

U snimanju spota sudjelovali su brojni proslavljeni zadarski sportaši poput Luke Modrića, Pina Giergije, Stipe Žunića, Šime i Mihovila Fantele, Šime Bajla, Maje Mitrović, Marka Ostarčevića, Emilio Kovačić, Šime Vrsaljko, Danijel Subašić, Dominik Livaković, Tonči Valčić, Zdenke Gašparac, Nikole Dragaša, Stojka Vrankovića, Arijana Komazeca, Branimira Vujevića...

Sudjelovali su i etablirani umjetnici poput Ivana Repušića, Nele Šarić, Đanija Maršana, Mladena Grdovića, Tomislava Bralića i Intrada i Davora Pekote.

PRIKAŽI KOMENTARE (9)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA