Biznis

NOVI KORAK ALUFLEXPACKA AG

Sljednik Folijaplasta od danas na švicarskoj burzi

Tijekom uvrštenja, očekuje se ponuda novih dionica za planirano povećanje kapitala, s očekivanim bruto prihodima od oko 140 milijuna eura.

Danas, 3. lipnja 2019. je na ITF (Intention to float) konferenciji za medije u Zürichu objavljeno je kako Aluflexpack AG u drugom kvartalu 2019. godine planira uvrstiti svoje dionice na švicarsku burzu - SIX Swiss Exchange.

Tvrtka je sljednik nekadašnjeg Folijaplasta, a poslovanje u zadarskoj županiji obavljaju u pogonu u Murvici. Osnovna djelatnost grupe koja je preuzela Aluflexpack je razvoj i proizvodnja visoko kvalitetne fleksibilne ambalaže izrađene pretežno od aluminija za proizvode s tržišta kave i čaja, farmaceutske proizvode, hrane za kućne ljubimce, konditorske i mliječne proizvode, istovremeno se fokusirajući na brzorastuće tržišne niše.

Tijekom uvrštenja, očekuje se ponuda novih dionica za planirano povećanje kapitala, s očekivanim bruto prihodima od oko 140 milijuna eura.

U posljednjih nekoliko godina, Aluflexpack se strateški pozicionirao na brzo rastućim tržištima, s naglaskom na vrhunska rješenja za pakiranje, kao i izvanrednu kvalitetu proizvoda i usluga. Doprinos rastu dao je razvoj i proizvodnja aluminijskih kapsula za premium brend kave.

Aluflexpack je uspješan i u farmaceutskoj industriji pri čemu se usredotočio na brzo rastuće tržište takozvanih „blister" folija. Brz rast na ovom tržištu može se pripisati strukturalnim pokretačima kao što su starenje stanovništva, povećana svijest o zdravlju i sve veći broj ljudi koji imaju pristup sustavu javnog zdravstva.
Potencijal za rast postoji i u samostojećim tzv. stand-up vrećicama, koje se sve više koriste kao preferirani oblik pakiranja hrane te hrane za kućne ljubimce. Uz izvrsna funkcionalna svojstva, kao što je zaštita od vlage, zraka i svjetla, ovaj oblik pakiranja postaje sve popularniji među kupcima zbog jednostavnosti korištenja, i optimalne iskoristivosti sadržaja te privlačnog izgleda na policama. U ovom području, u sljedećih nekoliko godina, proizvodni kapacitet bitno će se povećati kroz ciljana ulaganja u proširenje.

Aluflexpack namjerava uložiti bruto prihode od oko 140 milijuna eura prvenstveno za proširenje proizvodnih kapaciteta u Europi, za automatizaciju proizvodnje, za selektivna pripajanja i akvizicije u Aziji, Europi, Bliskom Istoku, Sjevernoj Africi (MENA regija) i/ili Sjevernoj Americi.

- Naš cilj je postati njihov razvojni partner i glavni dobavljač na temelju kvalitete naših proizvoda i usluga, pouzdanosti i inovativnosti. To želimo postići razvijanjem partnerskih odnosa s našim klijentima i partnerima, stalnim razvojem organizacije, širenjem proizvodnih mogućnosti te razvojem tehnološkog i proizvodnog portfelja. To će predstavljati temelj održivog, dugoročnog i profitabilnog rasta, rekao je Igor Arbanas, predsjednik Uprave Aluflexpack Grupe.

Montana Tech Components AG ("Montana") trenutno je jedini dioničar Aluflexpack Grupe.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA