Zadar

KOGA JE SVE IMENOVAO ŽUPAN LONGIN?

Službena čistka u upravnim vijećima županijskih ustanova

Zadarski župan Božidar Longin imenovao je nove članove upravnih vijeća većine ustanova u kojima je osnivač Zadarska županija.

ZADAR- Zadarski župan Božidar Longin imenovao je nove članove upravnih vijeća većine ustanova u kojima je osnivač Zadarska županija.

Neki su zamijenjeni istekom mandata, drugi i prije roka zato što nisu više koalicijski partner,  zato što su bili kadrovi bivšeg župana ili je u pitanju nešto treće.

Prema službenoj objavi ne može se reći kako župan nije postavio ljude od povjerenja, a što će vjerojatno dovesti i do kadrovskih promijena na mjestima ravnatelja, na što Longin ima političko pravo. Pa i postaviti svog glasnogovornika Antu Župana za predsjednika Upravnog vijeća Javne ustanove Agencije za razvoj Zadarske županije - ZADRA NOVA, dok je za člana župan Longin imenovao magistra teologije Mihovila Čirjaka.

U oči upada i imenovanje članova Upravnog vijeća Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije - INOVAcija. Umjesto Marine Dujmović koja je radila na osnivanju te najmlađe županijske ustanove i Željka Uzelca - vrhunskog gospodarstvenika, u UV  INOVAcije Longin je imenovao ekonomisticu Martu Hordov za predsjednicu a za člana Petra Bogovića, prvostupnika novinarstva. U tom UV ostala je Božena Krce Miočić.

Pročelnica ureda župana, pravnica i bivša državna tajnica Marina Dujmović imenovana je za člana Upravnog vijeća zadarska bolnice umjesto Darije Katuše koja je nakon što je postala pomoćnica ravnatelja tražila razrješenje. Od prošlog mjeseca glavna sestra bolnice, bila ja svega par mjeseci član Upravnog vijeća.

Za predsjednika i članove Upravnog vijeća Nature-Jadera javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije imenovani su Vedran Juravić - za predsjednika, dok su članovi Željko Šoša - član, Zoran Šikić, Zlatko Surać i Mario Baričević - član. Oni su imenovani dan prije nego im počinje novi četverogodišnji mandat od od 23. studenoga 2017. godine. U Glasniku nije objavljeno rješenje o razrješenju dosadašnjeg UV.

To je napravljeno u slučaju Upravnog vijeća Zavoda za prostorno uređenje. Župan je razriješio Grgu Batura, Damira Valčića i Tadiju Šišića. Novi članovi su predsjednika zadarske podružnice HRAST-a Darko Pedić, zamjenik županijskog pročelnika Željko Letinić te arhitektica Renata Čobrnić.

Za članove Upravnog vijeća Psihijatrijske bolnice Ugljan imenuju se: Ingrid Melada, prof., predsjednica, te članice Anka Šušak, prof. i Nina Kolanović, mag.psih., članica. Njima mandat prestaje 6. prosinca 2017. godine kada prestaje mandat dotadašnjim članovima.

Dužnosti predsjednika i člana Upravnog vijeća kao predstavnika osnivača u ustanovi Dom zdravlja Zadarske županije razriješen je dr. sc. Zlatko Begonja kojeg je župan iznenada imenovao za predsjednika Muzejskog vijeća Narodnog muzeja, te Hrvoje Surać, prof.
Za predsjednika i člana Upravnog vijeća Doma zdravlja imenovana Melanija Ražov Radas, dr. med. spec. i HDZ-va županijska vijećnica te Ante Sjauš, dipl. iur.,.
Njima je mandat počeo 17. studenoga 2017. godine a trajat će do 20. Veljače 2018. godine - isteka mandata tog Upravno vijeća.

U Upravnom vijeću Zavoda za hitnu medicinu razriješeni su: mr. sc. Željko Ivković, koji je bio predsjednik i član Marko Melvan, dipl. oec. Umjesto njih predsjednik postaje Slavko Marić, dr. med. spec., a član Tajana Buljat, dipl. oec. Njima mandat traje do 15. srpnja 2019. godine.

Za članove Upravnog vijeća Zavod za javno zdravstvo župan Longin posegnuo je za bivšim županom, umirovljenim zastupnikom Ivom Grbićem. On postaje predsjednik UV a članovi Majda Korljan, dipl. oec.i Renata Vuksan, pomoćnica županijskog pročelnika.

Umjesto Marijane Dujak, dipl. oec. i Elvisa Čavić, prof., novi članovi Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe Zadar postali su Stanko Batur, dipl. ing. i Jasna Marcelić. dipl. nov. univ. komp. polit.
Oni će to biti do 16. ožujka 2018. godine.

Pročelnica za financije Bibijana Baričević, dipl. oec., imenovana je za predsjednicu Upravnog vijeća Ljekarne Zadar, uz članove Danijela Pavića, dipl. oec., i Ivane Markov Grbić, dipl. ing.
Njima mandat od četiri godine počinje 6. prosinca 2017.. Do tada će valjda biti objavljeno i rješenje o razrješenju dotadašnjim članovima Upravnog vijeća Ivi Grbiću, Mirjani Zubčić i Josipu Jurjeviću.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (9)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA