Zadar

NOVI MANDAT RAVNATELJICE KAZALIŠTA LUTAKA

Smeta joj što program Pavić Tumpe ima 9 stranica

S 23 glasa "za" i 3 "protiv" Županijska skupština danas je potvrdila novi mandat Irisi Pavić Tumpi na mjestu ravnateljice Kazališta lutaka Zadar.

S 23 glasa "za", 3 "protiv" i jednim "suzdržanim" Županijska skupština danas je potvrdila novi mandat Iris Pavić Tumpi na mjestu ravnateljice Kazališta lutaka Zadar. Protiv imenovanja dugogodišnje ravnateljice bili su SDP-ovi vijećnici, Suzana Jakovac i Nino Mrčela, te MOST-ov Ivan Matić.

Jakovac je istaknula kako je dosad mislila da Pavić Tumpa savršeno radi svoj posao, za razliku od ravnateljice Narodnog muzeja Zadar Renate Peroš.

- Neću reći frapirana, ali ostala sam začuđena kad sam išla čitati materijale. Njezin program rada ima svega 9 stranica, u kojima se fokusira na sve što je bilo i radilo se. Ne vidim inventivnost, novinu koju ravnateljica donosi, poručila je Jakovac.

Ona je novoj-staroj ravnateljici spočitala i rečenice poput povratka lutaka na scenu, što se po njoj podrazumijeva u Kazalištu lutaka, kao i to da se kontinuira ulaže u sanaciju zgrade.

- To je apsurdno, gradili smo da bi novoizgrađeno sanirali?!, istaknula je Jakovac.

Program druge kandidatkinje Maje Šimić, napisan na 40-ak stranice, Matić je ocijenio kao "vrlo detaljan plan i program koji gleda u budućnost, za razliku od onog Iris Pavić Tumpe koji opisuje što je bilo", dok Jakovac Šimić vidi kao "iznimno kreativnu, hrabru, smjelu i gotovo futurističku osobu".

S druge strane, HDZ-ov Joso Nekić iznio je razloge zbog kojih je upravo Pavić Tumpa zaslužila novi mandat.

- Drago da smo imali 2 kvalitetna kandidata. Dosadašnja ravnateljica vodila je kazalište uspješno u programskom i financijskom dijelu i nigdje nema primjera da bi takvu osobu netko micao s položaja samo zato kako bi dao priliku nekome drugome da pokaže što zna. Uspješan ravnatelj se ostavlja i daje mu se novi mandat, poručio je Nekić kojem je Jakovac replicirala da po tom tumačenju nitko ne može dobiti priliku sve dok se netko sam ne odluči maknuti s mjesta ravnatelja.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (10)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA