Zadar

ODJEL SOCIJALNE SKRBI OBJAVIO POZIV UDRUGAMA

Socijalno ugovaranje 2.1 milijuna kuna: ne moraju na natječaj

Odjel za socijalnu skrb i zdravstvo kojeg vodi pročelnik Mario Pešut objavio je javni poziv udrugama i organizacijama civilnog društva da se prijave do 20. veljače za svoje programe.

Odjel za socijalnu skrb i zdravstvo, kojeg vodi pročelnik Mario Pešut, objavio je javni poziv udrugama i organizacijama civilnog društva da se prijave do 20. veljače za svoje programe. Oni se odnose na djelovanje u ovoj, 2021. godini za područje socijalne skrbi, zdravstva, humanitarnog rada te aktivnosti zaštite digniteta Domovinskog rata i potpore sudionicima i ratnim stradalnicima.

Prema natječajnoj dokumentaciji, odabir programa za koje treba ispuniti 10-ak obrazaca, obavit će Povjerenstvo nadležnog Odjela Grada Zadra. Međutim, ove godine prvi put će se izravnim socijalnim ugovaranjem iz ovog natječaja izostaviti udruge i organizacije koje profesionalno rade socijalnu skrb, ukazao nam je Jakov Vidović, pomoćnik pročelnika.

To su, među ostalim, udruga Duga koja je ove godine zahvaljujući amandmanu SDP-ove vijećnice Jelene Jelavić dobila 50 tisuća kuna više, skinutih iz proračuna Ureda Gradonačelnika. S 2.1. milijun kuna Odjel za socijalnu skrb ukupno će sufinancirati i pučku kuhinju, Crveni križ, Caritas, Obiteljsko savjetovalište, sklonište za beskućnike...

A za one koji se jave na natječaj s programom ili projektom moguće je dobiti od pet tisuća do 100 tisuća kuna. Ukupno je za programe socijalne skrbi namjenjeno 1.735.000 kuna. Određeni su financijski okviri za socijalnu skrb, područja borbe protiv ovisnosti, prevencije nastanka bolesti i zaštite zdravlja građana, programa iz područja skrbi za hrvatske branitelje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata, ali i Drugog svjetskog rata te volonterstvo.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA