Sport

HT PREMIJER LIGA

Sonik Puntamika dobila poluvrijeme protiv Cibone pa potonula

Najefikasnii igrači Sonik Puntamike bili su Jakov Vladović (15 poena) i Ante Gospić (14 poena)

U 19. kolu HT Premijer lige Cibona je u Jazinama pobijedila Sonik Puntamiku rezultatom 89-68. U prvom dijelu Puntamičani su se dobro držali i na odmor otišli sa prednošću (46-41). Početkom drugog dijela Cibona se odvojila serijom 15:0 i domaćine ostavila bez poena gotovo pet i pol minuta, a tijekom te treće dionice su ubacili čak 6 trica i slomili obranu Sonika.

Prednost koju su gosti stekli domaćin više nije stizao i utakmicu su mogli mirno i rutinirano privesti kraju. Najefikasnii igrači Sonik Puntamike bili su Jakov Vladović (15 poena) i Ante Gospić (14 poena). Kod Cibone je najistaknutiji bio Toni Nakić koji je i treću utakmicu zaredom nakon samoizolacije bio "dvoznamenkasti" sa 19 poena (4s, 4a).

- Nakon mekšeg ulaska u utakmicu smo se posložili i bilo je dobro. Međutim, mi ne možemo zadržati taj ritam, male rotacije ispod koša su nam glavni problem. U otvaranju poluvremena nismo imali ni dobru kreaciju, što nije pratio ni skok u napadu, Cibona je to iskontrirala i stvorila prednost koju je rutinski održavala. Kvalitetniji su puno. Čestitam Ciboni na pobjedu i mojim momcima na zalaganju, rekao je nakon utakmice trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić.

Nakon poraza protiv Splita, Zaboka i Zadra, Sonik Puntamici ovo je četvrti poraz u nizu u HT Premijer ligi.

- Zaslužena pobjeda Cibone. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme gdje smo im uspjeli parirati. Na kraju je presudila njihova kvaliteta i širina klupe. Možemo biti zadovoljni s nekih 25-30 minuta utakmice, dodao je Vladović.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA