Zadar

RADOVE ĆE IZVODITI STIPČEVIĆ, A TKO ĆE IH PLATITI?

Splićani za Grad tek sad rade projekt sanacije obale u Foši - stradale u nevremenu 2018. godine

Radovi na sanaciji obalnog zida u Foši započet će nakon što Javnom nabavom izabrani projektant, Obala iz Splita, tijekom sljedećih 20-tak dana, pripremi potrebnu projektnu dokumentaciju za sanaciju obale.

Radovi na sanaciji obalnog zida u Foši započet će nakon što Javnom nabavom izabrani projektant, Obala iz Splita, tijekom sljedećih 20-tak dana, pripremi potrebnu projektnu dokumentaciju za sanaciju obale. Radove će provoditi ugovoreni izvođač Stipčević, najavili su iz Grada koji za taj zahvat nije osigurao niti kune. Alu ima osiguranog izvođača radova. Jedino što će  platiti projekt kojeg su trebali izraditi još 2018. godina kada je obalni zid slomljen u nevremenu i od tada sve dublje tone.

Projektom sanacije znat će se i koliko bi koštao taj zahvat, a pretpostavlja se kako se radi o milijun kuna.

Iz Odjela za komunalne poslove potkraj 2019. godine taj su posao prebacili na Zadarsku županiju koja u svom djelokrugu ima intervente zahvata ne pomorskom dobru. Neveliki iznos novaca namijenjen je za sanaciju obala i gatova na otocima i manjim mjestima priobalj. Nije se računalo na Grad Zadar koji kako se pokazalo, nema novac za elementarne poslove održavanja i saniranja općeg pomorskog dobra u što spada zapuštena dio lučice, odnosno gata u Foši.

Korona je lani "pojela" novaca u Županijskom proračunu i za te namjene, a ove se godine čeka na troškovnik kojeg je trebao izraditi Grad Zadar, kao nominalni investitor. U međuvremenu je HDZ-ovim zajedništvom preko Ministarstva mora osigurano 400 tisuća kuna. A kad će zahvat, to se još ne zna.

PRIKAŽI KOMENTARE (31)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA