Zadar

PISMO ZA JAVNOST I NADLEŽNE INSTITUCIJE

Stanari krive semafor za učestale sudare: Moramo li čekati da netko izgubi život?!

Nakon prometne nesreće koja je jučer dogodila na križanju ulice Petra Skoke, Hrvoja Čustića i Ante Starčevića u Zadru, u redakciju su nam je stiglo pismo stanara Mjesnog odbora Smiljevac koji uzrok učestalih sudara na spomenutog raskrižju vide u trajanju intervala na semaforu.

Nakon jučerašnje prometne nesreće na križanju ulica Petra Skoke, Hrvoja Ćustića i Ante Starčevića, u redakciju nam je stiglo pismo stanara Mjesnog odbora Smiljevac koji uzrok učestalih sudara na spomenutom raskrižju vide u trajanju intervala na semaforu. 

Čitatelji su već ranije proglasili ovo raskrižje kao novu crnu prometnu točku u Zadru no policija, vodeći se statistikom, tu konstataciju nije prihvatila. 

Prenosimo u cijelosti tekst stanara kojeg će uz ilustraciju uputiti na adrese Grada Zadra, Hrvatskih cesta i PU Zadarske: 

- Zanima nas zašto je interval semafora na tom križanju drugačiji od svih ostalih križanja na Ulici Ante Starčevića.

Naime sva ostala križanja na ulici Ante Starčevića (red.br. 1, 2 i 4 na slici dolje) imaju isti interval otvaranja i zatvaranja prometa, odnosno sporedne ulice s kojih se ulazi na Ulicu Ante Starčevića imaju svaka za sebe zeleno svjetlo, dok se na križanju Petra Skoke i Hrvoja Ćustića s Ulicom Ante Starčevića (red.br. 3 na slici dolje) sporedne ulice zajedno puštaju u promet pa dolazi do situacije da vozila koja trebaju skrenuti lijevo uopće ne prođu križanje i prisiljeni su prolaziti kroz crveno svjetlo dovodeći sebe i ostale sudionike u prometu u za život opasnu situaciju, te se zbog toga često događaju prometne nesreće.

Kako je prvi dio rekonstrukcije prošao spomenutim križanjem te se ništa nije promijenilo, zanima nas je li taj problem uopće evidentiran i hoće li se riješiti u dogledno vrijeme ili moramo čekati da netko izgubi život.

Stanari M.O. Smiljevac

 

PRIKAŽI KOMENTARE (20)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA