SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1714082400 AND gallery_id = 10186File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1714082400, '10186', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Stanari Sinjoretova izašli na ulice: Nećemo stati dok Odlagalište sirovina ne iseli iz Zadra - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

PROSVJED ZBOG AZBESTA

Stanari Sinjoretova izašli na ulice: Nećemo stati dok Odlagalište sirovina ne iseli iz Zadra

Ispred sjedišta tvrtke Odlagališta sirovine okupilo se danas stotinjak stanovnika Sinjoretova, kojima su kontradiktorne informacije oko sanacije azbesta s broda Galeb u Rijeci bile kap koja je prelila čašu punu nezadovoljstva uvjetima života u ovom gradskom kvartu.

Ispred sjedišta tvrtke Odlagalište sirovina okupilo se jutros stotinjak stanovnika Sinjoretova, kojima su netransparentne informacije oko sanacije 78 tona azbesta s broda Galeb u Rijeci bile kap koja je prelila čašu punu nezadovoljstva uvjetima života u ovom gradskom kvartu.

- Mirnim prosvjedom želimo postići da taj opasni otpad više ne dolazi u naše dvorište i da naša djeca žive zdravo. S druge strane imamo i problem s divljim deponijem gdje se nalazi medicinski i klaonički otpad. Mi smo ovdje zadnja rupa na svirali. Vrijeme je da nas se Grad malo sjeti, plaćamo poreze i prireze i građani smo ovog grada, poručio je Josip Tokić.


View on YouTube

Stanovnici Sinjoretova iskreno priznaju strah od opasnog otpada te traže dislociranje pogona Odlagališta sirovina s područja Zadra i izmjene Prostornog plana, ističući kako ovo nije stvar njihovog kvarta, već cijelog grada. Problem je i buka koju prilikom prijevoza i skladištenja sirovine stvaraju teški građevinski strojevi i kamioni. No, danas je u tvrtki vladala tišina, a njezin vlasnik nije se odazivao na poruke koje su preko megafona glasno u ime građana upućivali Tokić i gradski vijećnik Mate Lukić.

- Otići ćete odavde vi i vaš opasni otpad! Ovo je samo početak, nećemo stati dok ne dobijemo čisti i zdravi kvart. Gledaš samo svoje interese i trpanje u džep, a građane tko šiša. Prodao si nas za 2 milijuna kuna. Ako ti život jednog građanina vrijedi 500 kuna, mi ćemo ih skupiti. Miho, ne može to tako ići! Miho, "skuvali smo ti paštašutu"! Odlazi, odlazi, odlazi!, odzvanjalo je jutros ulicama Sinjoretova.

Prosvjed na Sinjoretovu: Ne želimo azbest u našem gradu!
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (31)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA