Biznis

OSTAO JEDAN BROD

Stečaj Maritune pri kraju, stečajnom upravitelju 49.000 kuna

Stečajni upravitelj podnio je 9. ožujka 2020. zahtjev za određivanje nagrade, nakon što je unovčio imovinu, osim broda Jozica, kojega je također nakon duge potrage pronašao kod Podvodnog istraživačkog kluba Mornar iz Splita

Trgovački sud u Zadru odredio je stečajnom upravitelju Milanu Ljubičiću naknadu od 49.000 kuna uvećanu za 7,5% doprinosa za zdravstveno osiguranje za vođenje postupka nad stečajnim postupkom Maritune.

Stečajni upravitelj podnio je 9. ožujka 2020. zahtjev za određivanje nagrade, nakon što je unovčio imovinu, osim broda Jozica, kojega je također nakon duge potrage pronašao kod Podvodnog istraživačkog kluba Mornar iz Splita. Brod je vraćen u stečajnu masu, ali s obzirom da se oko njega i dalje vodi postupak, pitanje prodaje ostat će neriješeno do njegovog okončanja.

Stečajni postupak nad Maritunom otvorio je nekadašnji vlasnik Tankerkomerc nakon financijskih problema u kojima se tvrtka našla 2010. godine. Tvrtka se bavila kaveznim ugojem tune no početkom 2010. godine počela je s rasprodajom ompvine, prvo koncesije za uzgoj na pomorskom dobru Kali tuni, a zatim i triju velikih brodova. Od prihoda se namirio manji dio vjerovnika.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA