Zadar

MUKE NA SUDU DOK STOJI RUGLO NA KOLOVARAMA

Stečajni upravitelj pokušava ući u Zara beach, ali nema svu dokumentaciju

U napušteni prostor bivšeg ugostiteljskog objekta Zara beach na Kolovarama pokušava ući privremeni stečajni upravitelj tvrtke Sokol projekt, Josip Jadran Sekso. Riječ je objektu zapečatiranom još u rujnu 2017. godine, zbog kojeg se vode sporovi između spomenutog Sokol projekta, Hotela Zadar i Države.

U napušteni prostor bivšeg ugostiteljskog objekta Zara beach na plaži Kolovare pokušava ući privremeni stečajni upravitelj tvrtke Sokol projekt, Josip Jadran Sekso. Riječ je objektu zapečatiranom još u rujnu 2017. godine, kao predmet više sporova koji se vode između spomenutog Sokol projekta, Hotela Zadar i Države.

Stečajni upravitelj danas je sutkinju Trgovačkog suda u Zadru Anu Markač obavijestio o radnjama poduzetima kako bi ušao u prostor i napravio popis inventara radi utvrđivanja stanja i količine imovine dužnika u svrhu namirenja troškova postupka i vjerovnika.

- Kontaktirao me djelatnik Državnog inspektorata Split s informacijom da mu je proslijeđen moj zahtjev prema Carinskoj upravi za pristupanje poslovnom prostoru te je zamolio da isti uputim ponovno na središnjicu Državnog inspektorata u Zagrebu te da će mi tada biti omogućen ulaz u prostor. Tako da ću naknadno moći dostaviti popis inventara i dopunu izvješća u ovom predmetu, javio je sutkinji Sekso.

On je nedavno priložio i izvješće kojim je sud obavijestio o razgovorima s vlasnicima i stanju duga koji iznosi 276 tisuća kuna. Naveo je kako mu se po primitku dopisa u travnju telefonskim putem javio član društva Vedran Ikić navodeći da dužnik više ne obavlja ugostiteljsku djelatnost i nema zaposlenih. Izjavio je da je poslovni prostor u kojem su poslovali zapečaćen te da će proslijediti dopis s popisom potrebne dokumentacije knjigovodstvenom servisu. Postignut je načelni dogovor oko termina sastanka i posjeta objektu na Kolovarama, međutim nakon inicijalnog kontakta Ikić je do daljnjega bio nedostupan na mobitel, navodi stečajni upravitelj koji tada nije znao da je bivši policajac i jiu-jitsu prvak uhićen zbog pomaganja preminulom bjeguncu Denisu Paraću. Nakon tri tjedna, odnosno sredinom svibnja, Seksu su iz knjigovodstva dostavili kontakt drugog člana društva, Marka Čuline. S njim je potom dogovoren sastanak i obilazak poslovnog prostora za koji je, navodi Sekso, već izvana bilo vidljivo da je devastiran. Stečajni upravitelj u izvješću Trgovačkom sudu detaljno je ispričao tijek susreta:

- Čulina je izjavio da je u objekt više puta provaljeno otkad je zapečaćen, što da je prijavljivano policiji, da je pri tome otuđen veći dio inventara. Zatim je prilično konfuzno objašnjavao početak poslovanja i poteškoće zbog kojih je dužnik ušao u blokadu. Direktor društva je formalno njegov sin Andrija Čulina, ali poslovanje da su vodili on i poslovni partner Vedran lkić. Dužnik da je preuzeo prostor od prijašnjeg zakupnika da ga je tužio susjedni poduzetnik (vjerojatno Hoteli Zadar sudeći po dokumentaciji s e-Oglasne ploče sudova,op.a.), da je uplatio Silviji Bekavac iznos od 450.000,00 kn (nije znao objasniti po kojoj osnovi, pretpostavio je da je riječ o aneksu ugovora o zakupu), da je dužnik ishodio koncesijsko odobrenje za poslovanje na pomorskom dobru koje da vrijedi do 2020., da je imao spor s nadležnim tijelima oko kvadrature prostora u koncesiji zbog čega mu je račun blokiran. Dužniku da su rješenjem nadležnog tijela uskraćeni minimalni tehnički uvjeti za obavljanje djelatnosti, a zatim da je od 1. rujna 2017. Carinska uprava zapečatila prostor, da je tada dužnik bio prisiljen otkazati ugovore o radu za svih sedamnaest radnika, a nije uspio osigurati nastavak poslovanja davanjem potkoncesije povezanom društvu. Izjavio je da je u objekt više puta provaljeno pri čemu je otuđen veći dio inventara, da dužnik nije imao sredstava osigurati nadzor nad objektom kako bi se to spriječilo. lzjavio je da sve navedeno može potkrijepiti dokumentacijom, ali da se ista nalazi kod drugog člana društva Vedrana Ikića koji je u istražnom pritvoru (zbog čega se nije javljao na mobitel privremenom stečajnom upravitelju) te da mu je potrebno nekoliko dana da dođe u posjed iste.

Privremeni stečajni upravitelj dodao je i kako mu se Čulina nakon nekoliko dana javio telefonski i rekao da još uvijek nema dokumentaciju na raspolaganju. Osim dokumentacije čeka se i rješenje ponovno uspostavljenog Državnog inspektorata za ulazak u prostor koji predstavlja ruglo na turističkoj lokaciji.

PRIKAŽI KOMENTARE (8)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA