Zadar

SINDIKAT PREPOROD REAGIRAO NA ZADARSKI SLUČAJ

Štetna izjava Fuchsa: ministar negira kaznu prije nego je izrečena

Sindikat Preporod, koji je već reagirao na slučaj dezinfincijens, opet se oglasio zbog jučerašnje izjave ministra znanosti i obrazovanja, Radovana Fuchsa.

Sindikat Preporod, koji je već reagirao na slučaj dezinfincijens, opet se oglasio zbog jučerašnje izjave ministra znanosti i obrazovanja, Radovana Fuchsa.

Za njih je to pokušaja trovanja profesorice Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, na koje su uputili novo priopćenje.

"Nesmotrena je i višestruko štetna izjava ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa kojom se pokušaj trovanja zadarske profesorice kvalificira „ludim štosom i nestašlukom".

Neprihvatljivo je i ministrovo uplitanje u sankcioniranje učenikovog ponašanja. Ministar se, osobito ne prije nego li je kazna izrečena, ne bi smio miješati u posao onih tijela koja su u školi zadužena za rješavanje ovakvih situacija.

Neprimjereno je i ministrovo pojašnjenje, bez obzira na njegov ugled znanstvenika koji se bavi otrovima, da "količina dezificijensa nije mogla prouzročiti ozbiljnije posljedice".

Događaj u zadarskoj srednjoj školi zaslužuje oštru osudu prosvjetne vlasti i primjerenu kaznu za počinitelja ili više njih.

Radi se o novom, vrlo opasnom, obliku nasilničkog ponašanja u školi i jedino se primjerenom kaznom, izrečenom od onih koji su ovlašteni za njezino donošenje, šalje nedvosmislena poruka eventualnim budućim počiniteljima takvog ili sličnih djela.

Na žalost, ovom se izjavom, vjerojatno i bez namjere, postiže upravo suprotno. Njome se događaj banalizira, počinitelja opravdava, a žrtvu uopće i ne spominje,  ustvrdio je predsjednik sindikata Preporod, Željko Stipić.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA