Zadar

MATURANTI NA RADIJU 057

Stipe i Petricia o natjecanjima, uspjesima i školi

Prošlog su tjedna u emisiji "Na mladima svijet ostaje" Radija 057 gostovali uspješni srednjoškolci, maturanti zadarske Gimnazije Jurja Barakovića, 17-godišnji Petricia Lisica i Stipe Adžić.

Prošlog su tjedna u emisiji "Na mladima svijet ostaje" Radija 057 gostovali uspješni srednjoškolci, maturanti zadarske Gimnazije Jurja Barakovića, Petricia Lisica i Stipe Adžić.

Ovi srednjoškolci su se u svojem obrazovanju istaknuli po državnim natjecanjima na kojima su ostvarivali odlične rezultate. Tako je Petricia sudjelovala na LiDraNu, a Stipe na državnom natjecanju iz biologije.

- Već od svojih osnovnoškolskih dana pokazivala sam interes za LiDraNo na kojem sudjelujem već osam godina. Ove zadnje dvije godine bile su posebno uspješne jer sam završila na državnoj razini u području glume, otkrila je Petricia, zahvalivši se profesorica Vesni Dražić vidjela je zamijetila njezin potencijal i interes.

- Na natjecanjima iz biologije sudjelujem također od osnovne škole, no u drugom i trećem razredu srednje škole ostvario mi se san: konačno sam dospio na državnu razinu, gdje sam zauzeo treće i osmo mjesto. Jako sam zadovoljan s tim postignućima, a volio bih i u daljnjem obrazovanju upisati nešto iz domene prirodnih znanosti, rekao nam je Stipe.

Maturanti su nam otkrili i kako su dosta nervozni, ali i optimistični u zadnjoj godini njihovog srednjoškolskog obrazovanja. Pripreme za državnu maturu kreću uskoro, a mi im želimo i dalje puno uspjeha!

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA